fbpx

European Games Πυγμαχία: Ναι μεν, αλλά….

European Games Πυγμαχία: Ναι μεν, αλλά….

Ναι μεν οι κληρώσεις δεν ήταν και οι καλύτερες, η διαιτησία δεν ήταν και η πιο ακριβοδίκαιη, αλλά…. οι αθλητές και αθλήτριες μας άφησαν τα διαπιστευτήρια τους πραγματοποιώντας εξαίρετες εμφανίσεις αφήνοντας παρακαταθήκη για το μέλλον. 

Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες (European Games) που διεξάγονται στην Κρακοβία αποτελούν το πρώτο Προ-Ολυμπιακό τουρνουά, την πρώτη ευκαιρία των πυγμάχων να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για το Παρίσι. 

Αυτό και μόνο το γεγονός σημαίνει ότι η αφρόκρεμα, η ελίτ, της παγκόσμιας πυγμαχίας συγκεντρώθηκε στην Κρακοβία, με το συναγωνισμό να είναι στα ύψη. Η προσπάθεια  όλων των παιδιών της δικής μας ομάδας, της Όλγας, της Βασιλικής, της Εβελίνας, της Αντωνίας, του Μιχάλη, του Κωνσταντίνου, του Βαγγέλη και του Στέλιου παίρνει μεγαλύτερη αξία. Βρήκαν απέναντι τους Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές Κόσμου και Ευρώπης, τους κοίταξαν στα μάτια και διεκδίκησαν επί ίσοις όροις (αν και σε 2-3 περιπτώσεις η διαιτησία βοήθησε να γείρει προς την άλλη πλευρά η πλάστιγγα) τη νίκη. Παρόλα αυτά κανείς από την ομάδα δε στάθηκε σε καταφανέστατες περιπτώσεις αδικίας. Η Παπαδάτου και η Γιαννακόπουλου έχουν κάθε λόγο να «γκρινιάξουν» ότι αδικήθηκαν. Κι όντως αδικήθηκαν, και των δυο τα παιχνίδια δόθηκαν ανάποδα, στερώντας τους το δικαίωμα να πάνε ένα (τουλάχιστον) βήμα παραπέρα.

Κατά την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι εάν ευνοούσε λίγο τους αθλητές/ αθλήτριες μας η κλήρωση θα πήγαιναν πιο ψηλά. Με τα ευχολόγια και τις εικασίες όμως δε γράφεται ιστορία. Ιστορία γράφεται μέσα στο ρινγκ. Και οι αθλητές και αθλήτριες μας σίγουρα το κάνουν και πολύ καλά. Και μπορεί να ηττήθηκαν αλλά σίγουρα δε βγήκαν χαμένοι, κέρδισαν και σε παραστάσεις και σε εμπειρίες. 

Για την ιστορία ας δούμε λίγο από ποιους αποκλείστηκαν οι αθλητές μας και τι έκαναν αυτοί στη συνέχεια. 

Η Όλγα Παπαδάτου αποκλείστηκε από τη Michaela Walsh (9η στο Τόκυο, 5η στο παγκόσμιο του 2022, 2η στο πανευρωπαϊκό 2019, 3η το 2018 και 2022 και 2η στα European Games το 2019), η οποία κατέκτησε την 3η θέση. 

Όλγα Παπαδάτου

Η Εβελίνα Μαυρομμάτη από το φαβορί της κατηγορίας, την Τουρκάλα Busenaz Surmeneli (1η στο Τόκυο, 1η στο Παγκόσμιο 2019 και 2022 και 3η στο Πανευρωπαϊκό 2019 και 2022) και η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. 

Εβελίνα Μαυρομμάτη

Η Βασιλική Σταυρίδου με την Monika Langerova, που κατέκτησε την 5η θέση. 

Βασιλική Σταυρίδου

Η Αντωνία Γιαννακοπούλου με την Johanna Lehane που πήρε την 5η θέση. 

Αντωνία Γιαννακοπούλου

Ο Μιχάλης Τσαμαλίδης από τον Oleksandr  Khuzhniak  (2ος στο Τόκυο, 1ος στο Παγκόσμιο το 2017, 1ος στο πανευρωπαϊκό το 2017 και το 2019 και 1ος στα European Games το 2019), ο οποίος πήρε το χρυσό μετάλλιο. 

Μιχάλης Τσαμαλίδης

Ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν από τον Jack Marley στους 16, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο της κατηγορίας. 

Βαγγέλης Νανιτζανιάν

Ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος στους 16 από τον Γερμανό (3ος στο Πανευρωπαϊκό το 2022) Magomed Elim Sultanovic Schachidov, ο οποίος κατετάγη 5ος. 

Κωνσταντίνος Πετρόπουλος

Ο Στέλιος Ρούλιας στους 8 από τον Mahammad Abdullayev (3ος στο πανευρωπαϊκό το 2021 και το 2022), ο οποίος την Κυριακή διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο. 

Στέλιος Ρούλιας
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά