fbpx

European Games: Τη μερίδα του λέοντος στα μετάλλια τα Δυναμικά αθλήματα (φωτό)

European Games: Τη μερίδα του λέοντος στα μετάλλια τα Δυναμικά αθλήματα (φωτό)

Οι 3οι Ευρωπαϊκοί Ολυμπιακοί Αγώνες που διεξήχθησαν από 21 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου στην Πολωνία πέρασαν πλέον στην ιστορία, με τεράστια επιτυχία.

Με τη συμμετοχή 48 κρατών και 6.857 αθλητών που διαγωνίστηκαν σε 29 αθλήματα όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν υψηλότατο και ο συναγωνισμός τεράστιος. Μην παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι στα περισσότερα αθλήματα δίνονταν τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι.

H ελληνική αποστολή κατέκτησε συνολικά 17 μετάλλια, με τα 10 από αυτά να “έρχονται” από τα δυναμικά αθλήματα, τις πολεμικές τέχνες. Καράτε (4), Τάεκβοντο (3), Κικμπόξινγκ (2) και Μουάιτάι (1) έφεραν τα μετάλλια στη χώρα μας, ενώ και οι πυγμάχοι μας στο πολύ δύσκολο προ-ολυμπιακό τουρνουά άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων (κι ας μην ήρθε το μετάλλιο δες εδώ). Συνολικά 10 μετάλλια με 3 ασημένια από τους Διονύση και Στέφανο Ξένο και τον Γιώργο Τσαμποδήμο Λεωβάρη και 7 χάλκινα.

Κέλλυ Κυδωνάκη και το τρίο Ξένου (Τζωρτζίνα, Διονύσης και Στέφανος) πήραν τα 4 μετάλλια για το Καράτε, Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος, Αποστόλης Τεληκωστόγλου και Κωνσταντίνος Χαμαλίδης για το Τάεκβοντο, Γιώργος Τσαμποδήμος Λεωβάρης και Σεμέλη Ζαρμακούπη για το Κικμπόξιγκ και ο Κυριάκος Μπακιρτζής για το Μουάιτάι.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα υπόλοιπα 7 ελληνικά μετάλλια τα κατέκτησαν οι Αννα Κορακάκη, Μίλτος Τεντόγλου (αμφότεροι το Χρυσό), ασημένιο οι Εμμανουέλα Κατζουράκη και Εμμανουήλ Καραλής και χάλκινο οι Δώρα Γκουντούρα, Ομάδα σκιτ (Μίτας, Μαυρομμάτης, Χαλκιαδάκης), και Ευαγγελία Πλατανιώτη/Σοφία Μαλκογεώργου.

( η σειρά των φωτογραφιών είναι σύμφωνα με τη σειρά κατάκτησης των μεταλλίων)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά