fbpx

Αναρρώνει ο Μπακιρτζής από τον τραυματισμό που του στέρησε την πρόκριση στο τελικό των Ευρωπαϊκών Αγώνων Μουάιτάι

Αναρρώνει ο Μπακιρτζής από τον τραυματισμό που του στέρησε την πρόκριση στο τελικό των Ευρωπαϊκών Αγώνων Μουάιτάι

Συναντήσαμε τον Κυριάκο Μπακιρτζή την ημέρα της επιστροφής της Εθνικής Ομάδας Μουάιτάι από την Κρακοβία και τους Ολυμπιακούς Ευρωπαϊκούς αγώνες. Αφού μας μίλησε στην κάμερα, στην πορεία καταλάβαμε ότι κούτσαινε αισθητά και έδειχνε να πονάει. Με την κουβέντα, τόσο με τον ίδιο, όσο και με τον προπονητή του τον Νάσο Αργυρόπουλο, μάθαμε λεπτομέρειες που δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε από τους τηλεοπτικούς δέκτες την ώρα που παρακολουθούσαμε τον αγώνα του στην 4άδα με τον σούπερ σταρ της διοργάνωσης (και μετέπειτα χρυσό) τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ουκρανό Oleh Pryimachov.

O γεωπόνος από την Κομοτηνή έφτασε μια ανάσα από τον τελικό των -91 κιλών στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Κρακοβίας, όπου θα είχε αντίπαλο τον Ιταλό Πελεγκρίνο, αθλητής που του ταίριαζε πολύ και τον είχε μελετήσει, καθώς τον γνώριζε η Ελληνική πλευρά, αν όμως δεν είχε την ατυχία του τραυματισμού.

Το σχόλιο της IFMA για τον δραματικό ημιτελικό

Στον ημιτελικό σε έναν αγώνα οριακό και για πολύ γερά νεύρα ο Κυριάκος πήρε άνετα τον πρώτο γύρο απέναντι στον Pryimachov, με όπλο τα θανατηφόρα χαμηλά λακτίσματα του κάτι που σχολίασε επίσημα και η IFMA, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον αγώνα της ημέρας. Δυστυχώς στον δεύτερο γύρο ο Μπακιρτζής βρήκε αέρα, με αποτέλεσμα το γόνατο του από την εξωφρενική δύναμη που έβαζε κάθε φορά, να κάνει υπερέκταση “να τεντώσει” και να παίξει δύο γύρους στην ουσία κουτσός.

Ο ψυχωμένος Μπακιρτζής κόντραρε στα ίσια τον Ουκρανό που έσπασε την απόσταση και πήγε από κοντά τον αγώνα, τα υπόλοιπα τα έχουμε γράψει. Οριακή ήττα με 29-28 και ένα πολύ τιμητικό, ιστορικό Χάλκινο μετάλλιο. Ο τραυματισμός δυστυχώς του στέρησε μία μεγάλη νίκη απέναντι στον αήττητο Pryimachov και την δυνατότητα να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο απέναντι σε έναν πιο βατό αντίπαλο. Να σημειώσουμε και μια άλλη λεπτομέρεια, την διαφορά βάρους με τον Έλληνα αθλητή πάνω στο ρινγκ να ήταν 89κ και με τον μεγαλόσωμο Ουκρανό να κάνει κάθε φορά “κόψιμο” από τα 94κ. ώστε να φτάσει τα -91κ. της κατηγορίας.

Το αποτέλεσμα της μαγνητικής με τα ευρήματα

Την είδηση του τραυματισμού την ξέραμε από την πρώτη στιγμή, ενώ ο Κυριάκος άμεσα ξεκίνησε εντατικές φυσικοθεραπείες με τον γιατρό να τον καθησυχάζει όσον αφορά τα “πολύ χειρότερα”. Το αποτέλεσμα της μαγνητικής περιμέναμε, σεβόμενοι την αγωνία του αθλητή για τον τραυματισμό του, ώστε να γράψουμε τον επίλογο για ένα μετάλλιο που χάθηκε, με ποιον τρόπο και απέναντι σε ποιόν! Ο Κυριάκος Μπακιρτζής αναρρώνει, γλύτωσε τα πολύ χειρότερα και ετοιμάζεται όπως και τα υπόλοιπα παιδία της Εθνικής για νέες προκλήσεις και διακρίσεις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά