fbpx

Αποστόλης Τεληκωστόγλου “Taekwondo in my heart” στο Zulucast Talk 141 (vid)

Αποστόλης Τεληκωστόγλου  “Taekwondo in my heart” στο Zulucast Talk 141 (vid)

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ

Αφιέρωσε τη ζωή του ολοκληρωτικά στο Ταεκβοντό και έχει δώσει άπειρες φορές το 100% των δυνατοτήτων του για να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται στην ελίτ των ΤΟΠ 10 του κόσμου στα 80 κιλά. Αν μιλήσεις μαζί του καταλαβαίνεις ότι η δίψα του δεν σταματάει και ψάχνει συνεχώς να γίνει όλο και πιο καλός. Για την ακρίβεια θέλει να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο, γι’ αυτό και κυνηγάει το στόχο των Ολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι. Και προσωπικά αυτό μου βγάζει ένα τεράστιο θαυμασμό. Στο επεισόδιο #141 ο Apostolis Telikostoglou βρέθηκε καλεσμένος στο στούντιο του Zulucast Talk και μίλησε ανοικτά για όλα όσα τον απασχολούν.

Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ

Ο Αποστόλης Τεληκωστόγλου ανήκει στο χώρο του Ταεκβοντό έχοντας στο παλμαρέ του αρκετές μεγάλες επιτυχίες ενώ παράλληλα σήμερα βρίσκεται στην κορυφή των κορυφαίων 10 του παγκόσμιου Ταεκβοντό στην κατηγορία των – 80 kg. Το 2006 συμμετείχε για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων όπου το 2010 κατέκτησε την πρώτη θέση. Τον επόμενο χρόνο έκανε την πρώτη εμφάνιση του στην αντίστοιχη διοργάνωση των Ανδρών και πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Στην πορεία ακολούθησε μια σειρά σημαντικών επιτυχιών σε διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις με αποκορύφωμα την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου το 2019 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών (Μάντσεστερ) στην κατηγορία βάρους -80 κιλών, που αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση Έλληνα αθλητή στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Μέλος του Α.Γ.Σ. Κοζάνης Μακεδονική Δύναμη και πρωταθλητής Ελλάδας (2015, 2017, 2018, 2019) αγωνίστηκε με την προ-ολυμπιακή ομάδα που διεκδίκησε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το 2021, τερμάτισε στην 5η θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Βουλγαρία). Είναι απόφοιτος της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα στο Ταεκβοντό.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά