fbpx

Βράβευση του παγκόσμιου πρωταθλητή χειροπάλης Γιώργου Χαραλαμπόπουλου

Βράβευση του παγκόσμιου πρωταθλητή χειροπάλης Γιώργου Χαραλαμπόπουλου

Στην Ασή Γωνιά Αποκορώνου στα Χανιά της Κρήτης βραβεύτηκε ο επι 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής χειροπάλης Γεώργιος Χαραλαμπόπουλος από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου της κοινότητας “ο Τίμιος Σταυρός” σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης. Την βράβευση πραγματοποίησε ο πρόεδρος του συλλόγου απονέμοντας τιμητική πλακέτα αλλά και κάποια δώρα για τα πρωταθλήματα που έχει φέρει στη χώρα μας.

Ο κος Χαραλαμπόπουλος κατά τη βράβευσή του δηλωσε:

Το όνειρο του καλύτερου της κάθε χώρας του επίλεκτου είναι να ανέβει στο βάθρο και να πάρει το χρυσό. Δεν είναι καθόλου εύκολο σε αυτή την περίπτωση. Τώρα εγώ επειδή πιστεύω στη δύναμη του ανθρώπου, ότι βάλει στο μυαλό του μπορεί να το πετύχει. Περισσότερη χαρά μου είναι που σηκώνουμε την Ελληνική σημαία και μάλιστα όταν ακούγεται ο Ελληνικός Ύμνος έξω, ένα στάδιο σηκώνεται όρθιο.”

Ενώ συνεχισε σχετικά με το άθλημα της χειροπάλης το οποίο αναμένεται να γίνει Ολυμπιακό: ” Έχει πάρει ένα καλό δρόμο για να μπει στην Ολυμπιάδα

Στη συνέχεια προχώρησε σε δηλώσεις ο πρόεδρος του συλλόγου:

Έχει πάνω από 143 τίτλους στην καριέρα του και ο οποίος τιμά πάντοτε τα ελληνικά χρώματα. Είμαστε ένας σύλλογος ο οποίος τιμά αυτούς οι οποίοι προσφέρουν στον τόπο και ο αθλητισμός προσφέρει στον τόπο και είναι ένα καταφύγιο για τη νεολαία μας

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος αφήνει το γαλανό αποτύπωμα όπου αγωνίζεται. Κατάγεται από τη Σελιάνα Αχαΐας και ξεκίνησε με το άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης στα οκτώ του χρόνια και συνέχισε με την άρση βαρών λόγω της πηγαίας δύναμης του. Στα 15 του εντάχθηκε στην εθνική ομάδα και στα 17 έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων. Εκτός από τρεις φορές παγκόσμιος είναι και τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα του ήταν όταν πρόσφατα κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα χειροπάλης στην Αττάλεια της Τουρκίας. Το 2020 εκλέχθηκε πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης χειροπάλης και είναι πολιτισμιολόγος. Σπούδασε στο ΕΑΠ, στο πρόγραμμα Ιστορίας και Τέχνης στον ελληνικό πολιτισμό.

Η βραδιά συνεχίστηκε με φαγητό και χορό στη ταβέρνα “Το Ποτιστήρι”.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά