fbpx

ASP – Πρόγραμμα Εκπαίδευσης AIC για τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας

ASP – Πρόγραμμα Εκπαίδευσης AIC για τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 2 Ιουνίου, το πρόγραμμα Πιστοποίησης Εκπαιδευτών AIC της A.S.P., στην Πολεμική Αεροπορία, στις εγκαταστάσεις της 110 Πτέρυγας Μάχης στην Λάρισα.

Η εκπαίδευση διήρκησε τρεις ημέρες (24 ώρες στο σύνολο) και είχε ως θέμα την πιστοποίηση εκπαιδευτών σε χρήση ράβδου, χειροπέδων και φακού από την εταιρία A.S.P. (Armament Systems and Procedures).

Αυτό το προηγμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης έχει σχεδιαστεί για να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τη λειτουργική χρήση του ASP Tactical Baton, Tactical Restraints και Performance Flashlights και να τους πιστοποιήσει ως ικανούς να διεξάγουν Προγράμματα Βασικής Εκπαίδευσης ASP (ABC).

Η διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος έγινε υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών της ASP, κ. Antonio Perez από Ισπανία (εν ενεργεία Αξιωματικός της Ισπανικής Αστυνομίας) και κ. Ευθύμιο Τουρτίδη από Ελλάδα (απόστρατος Υπαξιωματικός της Ελληνικής Ακτοφυλακής).

Παρόν στην εκπαίδευση ήταν και ο Διευθυντής Πωλήσεων Ευρώπης, Αφρικής και Ασίας της A.S.P., κ. Marc De Leener.

Το σεμινάριο παρακολουθήσαν 40 στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, εξειδικευμένα στην Επίγεια Άμυνα, από 20 διαφορετικές Μονάδες. Οι συμμετέχοντες έλαβαν εξειδικευμένες γνώσεις στα ανωτέρω γνωστικά αντικείμενα ώστε να πιστοποιηθούν ως εκπαιδευτές από τις Η.Π.Α.

Όλοι οι συμμετέχοντες είναι εκπαιδευτές ή απόφοιτοι των Σχολείων Επίγειας Άμυνας, που διεξάγονται τα τελευταία τρία χρόνια, στη ΜΕΑΕ της 110 Πτέρυγας Μάχης. Εκεί το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας εκπαιδεύεται σε σύγχρονες τεχνικές ατομικής και ομαδικής τακτικής (QRF) καθώς και την διοίκηση και έλεγχο των διατιθέμενων τακτικών ομάδων (C2).

Με το πέρας της εκπαίδευσης, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που παρακολούθησαν το πρόγραμμα, πέρασαν από σειρά εξετάσεων για να λάβουν την πιστοποίηση της ASP.

Με μεγάλη μας χαρά, είχαμε την 100% επιτυχία των στελεχών και το πρόγραμμα έληξε με την παράδοση των πτυχίων τους και την ανανέωση της συνάντησης για επερχόμενη εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά