fbpx

Γιακουμής και Καλλιστής παίζουν στην Ταϊλάνδη το… 2566!

Γιακουμής και Καλλιστής παίζουν στην Ταϊλάνδη το… 2566!

Αυτό το Σάββατο οι δύο Έλληνες πρωταθλητές, που διαπρέπουν στη Μέκκα του αθλήματος του Μουάιται, αγωνίζονται στην ίδια κάρτα της εντυπωσιακής διοργάνωσης της Fairtex στο εμβληματικό Λουμπινί.

Ψάχνοντας την κεντρική αφίσα για “στοιχεία” καταλαβαίνεις ότι η ημερομηνία διεξαγωγής είναι 22..κάτι..2566! Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Στην Ταϊλάνδη, το τρέχον 2023 είναι το έτος 2566. Επισήμως, η Ταϊλάνδη ζει σύμφωνα με το βουδιστικό σεληνιακό ημερολόγιο, όπου η χρονολόγηση ξεκινά από τη στιγμή που ο Βούδας πέτυχε να μπει σε κατάσταση νιρβάνα. Το Βουδιστικό ημερολόγιο (φυσικά) είναι το παραδοσιακό και η παράδοση με το Μουαιται πάνε πάντα μαζί!

Ωστόσο, χρησιμοποιούν και το Γρηγοριανό ημερολόγιο, το δικό μας. Συχνά κάνουν εξαιρέσεις για τους ξένους και τις ημερομηνίες που γράφονται πάνω σε επίσημα έγγραφα, όπως τώρα στις μεμονωμένες αφίσες της διοργάνωσης που αφορούν τους ξένους αθλητές.

ΥΓ: οι Ταϊλανδοί απλοποίησαν τα ονοματα των δικών μας (και άλλων ξένων) σε Angelos και Manolis (λες και είχαν δύσκολα επίθετα) και άφησαν κάτι… σιδηροδρόμους τα δικά τους ανέγγιχτα!

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά