fbpx

Μήπως να έριχνε ένα άκυρο Χ στην προπαγάνδα του Σκοπιανού ο Μπλάνας;

Μήπως να έριχνε ένα άκυρο Χ στην προπαγάνδα του Σκοπιανού ο Μπλάνας;

Ο Μάριος Μπλάνας προσκλήθηκε απευθείας από την διοργάνωση του “REUNION PROMOTION” να συμμετάσχει σε event στην Ζυρίχη στις 29 Σεπτεμβρίου. Αντίπαλος ο Ντάνιελ Στεφανόφσκι Βορειομακεδονικής καταγωγής, γεννημένος στην Ελβετία. Όπως κάνουμε με όλους τους αντιπάλους των Ελλήνων τους ψάχνουμε και κάνουμε το ανάλογο σχόλιο και κριτική.

Αυτός ο τύπος λοιπόν, έχει το θράσος να κάνει μια ξεδιάντροπη εθνικιστική προπαγάνδα και να πολιτικοποιεί κάθε αγώνα του, να παρουσιάζεται με τη σημαία της Βεργίνας, με συμβολικά λιοντάρια, να αυτοαποκαλείται “””Μακεδόνας Πολεμιστής””” (τριπλά εισαγωγικά εδώ) κτλ.

Όλες οι αθλητικές συναντήσεις διέπονται από ορισμένους κανόνες, έστω και αν είναι ιδιωτικής και επαγγελματικής φύσεως. Υπάρχει μια ταλαιπωρημένη (για να μην πάω παρακάτω, να μείνω στα light) Συνθήκη των Πρεσπών, που ξεκαθαρίζει τα περί συμβόλων, ονομάτων, συμβολισμών, κοκ που εδώ καταστρατηγούνται βάναυσα.

Η προπαγάνδα ξεκάθαρη, ο Μακεδόνας Πολεμιστής αντιμετωπίζει τον Έλληνα, άρα ο Έλληνας για να είναι εδώ το δέχεται, το αποδέχεται. Χάσει – κερδίσει (μόνο με νοκ άουτ αλλιώς…) η προπαγάνδα, μια μικρή νίκη των ακραίων εθνικιστικών στοιχείων, μένει. Διαβάστε τις δηλώσεις του Στεφανόφσκι σε Σκοπιανό μέσο να πάρετε μια ιδέα:

“Ο Μακεδονομάχος – Daniel Stefanovski στις 29 Σεπτεμβρίου εναντίον του Έλληνα Μπλάνα! Ο Μακεδόνας πολεμιστής – Ντάνιελ Στεφανόφσκι, θα έχει νέο αγώνα στις 29 Σεπτεμβρίου στη Ζυρίχη της Ελβετίας, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Ελλάδα του Μπλάνα. Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί σε τρεις γύρους του Prestige Fight υπό την αιγίδα του Promotion Reunion. «Θα υπερασπιστώ τον παγκόσμιο τίτλο του χρόνου τον Ιούνιο. Ξέρω για τον αντίπαλο ότι έχει μεγάλη εμπειρία και ότι είναι ψυχικά δυνατός», λέει ο Daniel Stefanovski για το Ipon.mk και προσθέτει: «Όπως πάντα, θα βάλω τα δυνατά μου για να κερδίσω αυτόν τον αγώνα για μένα και για τη Μακεδονία»!

Υπάρχουν όμως και κάποιες λεπτές ισορροπίες που πρέπει να τηρούνται, όλα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. Πριν λίγο καιρό έγινε ο αντίστοιχος χαμός με την Σκοπιανή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και πρόσφατα μ ένα Χάλκινο που πήραν στο Ταε κβο ντο, καραδοκούν για ευκαιρίες!

Αν σας χτύπησε έστω και λίγο άσχημα το Βορειομακεδόνας, που είναι και το σωστό, στην εισαγωγή, τότε δεν είμαι υπερβολικός στην πρόταση μου. Ίσως λέω ίσως, να το ξανασκεφτόταν ο Μάριος Μπλάνας (που τον πορώνει φυσικά αυτό και θέλει να δώσει απαντήσεις) και η έμπειρη ομάδα του πριν κάνουν τον αγώνα, η να ζητήσουν τις απαραίτητες εγγυήσεις. “Κόψτε τις μ@λ@κίες και παίζουμε” κοινώς, αλλιώς άκυρο Χ με μια ωραία ανάρτηση να τους γυρίσει μπούμερανγκ

Το λιοντάρι είναι το σύμβολο της μακεδονικής στρατιωτικής δύναμης και υπεροχής“… έτσι υποστηρίζουν οι δίπλα
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά