fbpx

Υπερπρωταθλητής ο Κρόφορντ ισοπεδώνοντας τον Σπενς! (vid)

Υπερπρωταθλητής ο Κρόφορντ ισοπεδώνοντας τον Σπενς! (vid)

Σε μία από τις σπουδαιότερες πυγμαχικές μονομαχίες των τελευταίων ετών, ο Τέρενς Κρόφορντ πρόσφερε μία μεγαλειώδη παράσταση, νίκησε με νοκ-άουτ (TKO) τον Έρολ Σπενς στον 9ο γύρο και έγινε ο πρώτος undisputed πρωταθλητής στην ιστορία των ημιμεσαίων βαρών (-67κ.), μαζεύοντας και τις τέσσερις μεγάλες ζώνες στην κατοχή του. Παράλληλα, ο 36χρονος Αμερικανός βελτίωσε το απόλυτο ρεκόρ της επαγγελματικής του καριέρας σε 40-0-0.

Πέρα από το επίτευγμα των τίτλων και τους ευρύτερους αριθμούς, αυτό που εξέπληξε όλο τον κόσμο της πυγμαχίας ήταν η διαφορά επιπέδου των δύο μαχητών. Από τον 2ο γύρο και πέρα ο Κρόφορντ πραγματοποίησε μία άπταιστη τακτικά και τεχνικά εμφάνιση, εξουδετέρωσε κάθε γνωστό όπλο του Σπενς, χτύπησε… αδυσώπητα με κόντρα γροθιές (counter punches) και βαριά jabs και συνολικά πέτυχε τρία νοκ-ντάουν πριν αποφασίσει ο διαιτητής να τερματίσει τη μάχη για να προστατεύσει τον Σπενς.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Κρόφορντ -που μπήκε στην αρένα έχοντας για συνοδεία τον Eminem να τραγουδάει το Lose Yourself σε μία επική σκηνή- ουσιαστικά υπερασπίστηκε τη ζώνη WBO που κατείχε και ταυτόχρονα απέκτησε τις WBA, WBC και IBF που βρίσκονταν έως τότε στα χέρια του Σπενς.

Επιπρόσθετα, ο Κρόφορντ έγινε πλέον undisputed πρωταθλητής σε δύο κατηγορίες στην καριέρα του, αφού είχε βρεθεί ταυτόχρονα και με τις τέσσερις ζώνες στα χέρια του και στα ελαφρά ημιμεσαία βάρη (-63.5κ.) το 2017.

Στον αντίποδα, ο 33χρονος Σπενς βίωσε την πρώτη επαγγελματική του ήττα με το ρεκόρ του να διαμορφώνεται στο 28-1-0. Η απώλεια των τριών ζωνών σημαίνει πως ο Σπενς για πρώτη φορά έπειτα από πάνω από έξι χρόνια παύει να είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, μιας και τον πρώτο τίτλο του τον είχε κατακτήσει τον Μάιο του 2017 και τον διατηρούσε μέχρι σήμερα. Πάντως, ο Αμερικανός από το Ντάλας δήλωσε μετά το ματς πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη ρήτρα του συμβολαίου και να καλέσει τον Κρόφορντ σε μάχη ρεβάνς.

Τα τρία νοκ-ντάουν και το νοκ-αουτ του Κρόφορντ:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά