fbpx

Πανευρωπαϊκό Παίδων – Κορασίδων: Η πορεία του Εμμανουήλ Φωτιάδη προς το Χρυσό (video αγώνων)

Πανευρωπαϊκό Παίδων – Κορασίδων: Η πορεία του Εμμανουήλ Φωτιάδη προς το Χρυσό (video αγώνων)

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον Εμμανουήλ Φωτιάδη, ο οποίος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Ο αθλητής του Κώστα Χαζαρίδη και του ΑΣ Μέγα Αλέξανδρου Μαγούλας ξεκίνησε μια ξέφρενη πορεία προς το χρυσό, αποφασισμένος από τον πρώτο του αγώνα να φτάσει μέχρι τέλους.

Στον πρώτο αγώνα ο Φωτιάδης “πέρασε” σαν οδοστρωτήρας πάνω από τον Catrecico Artiom, κερδίζοντας με ένα πολύ γρήγορο νοκ άουτ στον 1ο γύρο, μετά από ένα δεξί όβερχεντ και διπλό αριστερό συκώτι – σαγόνι. Το νοκ άουτ είναι προσφιλές αποτέλεσμα για τον Φωτιάδη (αξίζει να θυμηθεί κανείς ότι στο πρόσφατο Dracula Open κέρδισε 3 από τους 4 αγώνες του με νοκ άουτ, λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα οι 2 πρώτοι αγώνες και περίπου 1,5 γύρο ο επόμενος).

Δεύτερος στη σειρά ο Francesco Savarese από την Ιταλία,Εκεί ο Φωτιάδης δεν έκανε κάτι διαφορετικό από ότι μας έχει συνηθίσει, φουλ επίθεση δηλαδή που οδηγεί σε πρόωρη διακοπή αγώνα από τον διαιτητή (RSC). Αυτή τη φορά ήρθε στο 2ο γύρο, με τον Ιταλό να είναι έρμαιο στις ορέξεις του νεαρού Έλληνα. Μάλιστα όταν ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα, μετά από το 2ο κατά σειρά μέτρημα, δυσανασχέτησε. Που να ήξερε ότι ήταν για καλό του γιατί ο Φωτιάδης ήταν σαν ταύρος σε υαλοπωλείο.

Στον τρίτο αγώνα, αυτόν που τον έβαλε στα μετάλλια, αντιμετώπισε τον πολύ σκληρό Ουκρανό Dmytro Nychypurenko. Στον πιο αμφίρροπο αγώνα μέχρι στιγμής για Έλληνα αθλητή, σε έναν αγώνα για γερά νεύρα, ο Φωτιάδης κατάφερε να πάρει τη νίκη και να εξασφαλίσει κι αυτός με τη σειρά του το μετάλλιο.

Η ώρα του τελικού και του χρυσού είχε φτάσει. Σε έναν αγώνα στον οποίο δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του, με έναν αντίπαλο κομμένο και ραμμένο στο στυλ του Έλληνα “κεφαλοκυνηγού” (σαγόνι έξω και χέρια κάτω) ο Αρμένιος ήταν και τυχερός που τελείωσε και τους 3 γύρους

Δείτε τον αγώνες του Εμμανούηλ στα παρακάτω βίντεο

EUBC Junior European Boxing Championships: Εμμανουήλ Φωτιάδης vs Catrecico Artiom

YouTube video

EUBC Junior European Boxing Championships: Εμμανουήλ Φωτιάδης vs Francesco Savarese (25 Ιουλίου 2023)

YouTube video

EUBC Junior European Boxing Championships: Εμμανουήλ Φωτιάδης vs Nychypurenko Dmytro (27Ιουλίου 2023)

YouTube video

EUBC Junior European Boxing Championships: Εμμανουήλ Φωτιάδης vs Hakobyan Argishti

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά