fbpx

Παγκόσμιο Κ17: Πρωταθλητής κόσμου ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος! (vid)

Παγκόσμιο Κ17: Πρωταθλητής κόσμου ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος! (vid)

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβασε την Ελλάδα ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Κ17, που διεξάγεται στην Τουρκία.

Ο Ελληνας πρωταθλητής μάγεψε, για μία ακόμη φορά με τις εμφανίσεις του, κερδίζοντας στον τελικό της κατηγορίας των 71κ., τον Αχμαντρέζα Νουρμοχαμάντ Μοχαμαντίαν με 6-5.

Ο Κολιτσόπουλος ήταν για μία ακόμη διοργάνωση ασυναγώνιστος και από το ξεκίνημα των αγώνων του έδειξε τον δρόμο για το χρυσό.

Η πορεία του Έλληνα πρωταθλητή ξεκίνησε στο εναρκτήριο παιχνίδι, που επικράτησε του Μολδαβού Κρίστιαν Ρίσκα με 7-1 προκρίθηκε στους 16. Εκεί αντιμετώπισε τον Κορεάτη Σέονγκμιν Γιανγκ και επικράτησε με πτώση.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό παρότι βρέθηκε να χάνει ο Κολιτσόπουλος με 6-0 γύρισε το ματς 7-6 και τελικά επικράτησε με πτώση. Έτσι, πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Με νέα μεγαλειώδη εμφάνιση νίκησε με 7-3 τον Ντίας Σεϊτκαλίγιεφ από το Καζακστάν και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Εκεί, νίκησε με 2-1 τον Ρώσο Αμπντουραχμάν Αμπντουλκαντίροφ. Ο αγώνας ήταν πολύ σκληρός, αλλά ο Κολιτσόπουλος ανέπτυξε τις αρετές του στην παλαίστρα επικράτησε με 2-1 και προκρίθηκε στον τελικό, για να αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης!

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά