fbpx

Εκπαιδευτικό Σχολείο Military Police Basic Course στη Μυτιλήνη από την BEAR ARMS σε συνεργασία με DRCS & VPTS (vids & pics)

Εκπαιδευτικό Σχολείο Military Police Basic Course στη Μυτιλήνη από την BEAR ARMS σε συνεργασία με DRCS & VPTS (vids & pics)

Η εταιρεία BEAR ARMS, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς THE DRCS WORLD HEADQUARTERS και VPTS, διοργάνωσε τον Ιούνιο του 2023, διήμερο εκπαιδευτικό σχολείο στη Μυτιλήνη, με τίτλο MILITARY POLICE BASIC COURSE.

Εκπαιδευτές του ανωτέρου προγράμματος ήταν οι κοι Μερτσιωτάκης Δημήτρης και Τουρτίδης Ευθύμης, οι οποίοι δίδαξαν και στις δύο ήμερες του προγράμματος.

Η εκπαίδευση διεξήχθη στις 10 και 11 Ιουνίου 2023, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας BEAR ARMS και το πρόγραμμα περιλάμβανε Βασικές Αρχές και Ασφαλή Χρήση Όπλων, Τακτικές και Κινησιολογία με πιστόλι και τυφέκιο, Βασικές Αρχές Μάχης Σώμα με Σώμα, Τακτικές Άμυνας σε απειλές και επιθέσεις με μαχαίρι, Χρήση Αστυνομικής Ράβδου, Κατακράτηση και Χειροπέδηση υπόπτου, Βοήθεια σε συνάδελφο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Μερτσιωτάκης, Απόστρατος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, και Ιδρυτής του V.P.T.S. & DST., από την πλευρά του, δίδαξε στους συμμετέχοντες, εισήγηση των αρχών και της θεωρίας του dry fire και του dry shooting, του ασφαλή ελέγχου και χειρισμού όπλων χειρός, της στάσης σώματος, της σκόπευσης καθώς και της ενστικτώδους τακτικής σκοποβολής.

Στη συνέχεια έγινε πρακτική εκπαίδευση των αρχών αυτών σε συνδυασμό με fast drawing ασκήσεων από open αλλά και concealed carry και ολοκληρώθηκε η πρακτική εκπαίδευση με dry shooting drills κάτω από στρεσογόνους παράγοντες.

Ο κος Τουρτίδης, Απόστρατος Υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος και Ιδρυτής του DRCS, με πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία σε Αστυνομικές και Στρατιωτικές Υπηρεσίες διεθνώς, ως ιδιαίτερα πρακτικός, κινήθηκε άμεσα στην εκπαίδευση με πρακτικές εφαρμογές οι οποίες ήταν ευκόλως εφαρμόσιμες από τους συμμετέχοντες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιείχε τις βασικές αρχές του DRCS, μάχη σώμα με σώμα, αμυντικές τακτικές ενάντια σε απειλές και επιθέσεις με αιχμηρά αντικείμενα (λεπίδες / μαχαίρια), χρήση αστυνομικής ράβδου, άμυνα σε επιθέσεις με ραβδί, τακτικές κατακράτησης, χειροπέδιση, τακτικές ASP, βοήθεια σε συνάδελφο και χειραγώγηση όπλων.

Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με εφαρμογή των ανωτέρω σε στρεσογόνες καταστάσεις ώστε να γίνει αντιληπτή από τους συμμετέχοντες η πρακτική εφαρμογή των τεχνικών.

Με το πέρας της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες έλαβαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης της εκπαίδευσης τους και αποφάσισαν την ανανέωση της εκπαιδευτικής τους δραστηριότητας με το νέο εκπαιδευτικό έτος.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών σε επερχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρία BEAR ARMS στο τηλέφωνο 6932520366 και στο Email [email protected].

YouTube Links

YouTube video
YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά