fbpx

Απεβίωσε ο Co Koren Επίτιμος Ισόβιος Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διελκυστίνδας

Απεβίωσε ο Co Koren Επίτιμος Ισόβιος Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διελκυστίνδας

Με μεγάλη λύπη η Διεθνής Ένωση Παγκοσμίων Αγώνων ανακοίνωσε  ότι ο πρώην Γενικός Γραμματέας της, Co Koren, απεβίωσε. Ο Επίτιμος Ισόβιος Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διελκυστίνδας πέθανε το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 80 ετών μετά από σύντομη σοβαρή ασθένεια. Ο πρόεδρος της IWGA José Perurena απέτισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα σε μια επιστολή προς την οικογένεια: “Δεν χάνουμε μόνο έναν φίλο, αλλά και ένα μέλος της οικογένειας. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Co Koren ήταν ένας από τους νονούς όταν η IWGA ήταν ιδρύθηκε. Ήταν μαζί μας από την αρχή και μας στηρίζει ενεργά από τότε. Είμαστε βαθιά θλιμμένοι για την απώλειά του.”

Ο José Perurena περιέγραψε περαιτέρω τη συμβολή του Co Koren στην ανάπτυξη των Αγώνων: “Η πιο παλιά φωτογραφία στα αρχεία μας δείχνει μια μεσημεριανή συνάντηση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου GAISF του 1980 στο Μονακό. Οι συμμετέχοντες σε αυτή τη συνάντηση ήταν οι γυναίκες και οι άνδρες που σχεδίασαν τους πρώτους μας αγώνες το 1981 στη Σάντα Κλάρα των Η.Π.Α.. Ένα από τα άτομα σε αυτήν την εικόνα είναι ο Co Koren»

«Φέτος ο Διευθύνων Σύμβουλος Joachim Gossow τράβηξε άλλη μια φωτογραφία. 300 κιβώτια αρχειακού υλικού από την ιστορία της IWGA παραλήφθηκαν από το σπίτι του Koren στο Hoensbroek της Ολλανδίας και μεταφέρθηκαν στα κεντρικά μας γραφεία στη Λωζάνη. Και φυσικά σε αυτή τη φωτογραφία είναι και ο Co Koren. Ίσως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψει πόσο στενή και διαρκής ήταν η σύνδεσή του με την IWGA».

Αφιερωμένος στη Διελκυστίνδα ως ενεργός αθλητής, ήταν σε επαφή με τους Παγκόσμιους Αγώνες από την πρώτη έκδοση των Παγκοσμίων Αγώνων στη Σάντα Κλάρα το 1981. Το 1983 εντάχθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της IWGA. Από το 1989 ήταν Γενικός Γραμματέας της IWGA. Αφού άφησε τα καθήκοντά του το 2010, ο Co Koren συνέχισε να υποστηρίζει ενεργά την IWGA. Μεταξύ άλλων, καθιέρωσε ένα σύστημα αξιολόγησης των αντίστοιχων εκδόσεων των The World Games. Επιπλέον αναδιοργάνωσε όλο το υλικό στα αρχεία του που συγκέντρωσε για την IWGA και τους Παγκόσμιους Αγώνες. Έκανε αυτά τα ιστορικά έγγραφα διαθέσιμα στην IWGA. Αρκετές εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο βρίσκονται στο αρχείο αρχείων IWGA που συνεισφέρει ο Co Koren. Αυτό του 1980 είναι μόνο ένα από αυτά.

Ο José Perurena λέει περαιτέρω για τον Co Koren: “Έδειχνε πάντα ένα πάθος για τους Παγκόσμιους Αγώνες. Υπηρέτησε την IWGA για τόσα χρόνια και δεκαετίες και ήταν πάντα πιστός και αφοσιωμένος ακόμα και σε δύσκολες στιγμές. Έχουμε ωφεληθεί πάρα πολύ από την εμπειρία του. Ήταν πάντα ένας σημαντικός σύμβουλός μας ακόμα και μετά την αποχώρησή του από το γραφείο. Ήταν εύκολο να του ζητήσουμε συμβουλές, γιατί είχε θετικό πνεύμα και η ιδέα του ήταν απλώς να χρησιμεύσει για να κάνει την εκδήλωσή μας να λάμψει.”

Ο Επίτιμος Ισόβιος Πρόεδρος της IWGA, Ron Froehlich λαμβάνει με λύπη τη γνώση του θανάτου του μακροχρόνιου συναδέλφου του: «Η σχέση μου με τον Co ως Γενικό Γραμματέα των Παγκοσμίων Αγώνων διαδόθηκε σε πολλά χρόνια. Θα λείψει πολύ και οι προσευχές μας είναι προς την οικογένεια. RIP Co!»

Πριν από μερικά χρόνια, ο Co Koren συνόψισε τη συνεισφορά του στους Παγκόσμιους Αγώνες με ταπεινότητα: «Είχα το μερίδιό μου». Ο José Perurena προσθέτει: “Είχε πολύ μεγάλο μερίδιο. Είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Θα αγαπάμε πάντα τη μνήμη του.”

Οι σκέψεις της οικογένειας των World Games είναι με τη σύζυγό του Marleen, την κόρη του Megin, την οικογένειά της και τα εγγόνια της. Όλη του η αγάπη ήταν γι’ αυτούς. Η αγάπη τους ήταν για εκείνον»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά