fbpx

3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Επτά μετάλλια για τους Έλληνες παλαιστές

3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Επτά μετάλλια για τους Έλληνες παλαιστές

Εξαιρετική ήταν η σημερινή (δεύτερη) μέρα των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων για την Ελλάδα, καθώς οι Έλληνες παλαιστές κατέκτησαν στο σύνολο 7 μετάλλια (2 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα), με τη συγκομιδή αυτή να αποτελεί και ρεκόρ για τη “γαλανόλευκη” αποστολή.

Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες έκαναν το 1-2 σε δύο κατηγορίες, στα +70κ. με δύο πολύ καλές φίλες τη Στεφανία Ζαχείλα και την Κατερίνα Πιτσιάβα και στα -90κ. των ανδρών με τους Χρήστο Σαμαρτσίδη και Άγγελο Κουκλάρη.

Ο Σαμαρτσίδης πήρε το χρυσό μετάλλιο, καθώς ήταν ο παλαιστής που πέτυχε τελευταίος πόντο στον τελικό, που έληξε ισόπαλος 1-1. Μετά το τέλος του αγώνα πανηγύρισε μαζί με τον Κουκλάρη που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Μόνο Ελληνίδες αθλήτριες είχε και ο τελικός των +70 κιλών των γυναικών, που επίσης έληξε ισόπαλος 1-1. Η Στεφανία Ζαχείλα ήταν αυτή που πέτυχε τελευταία πόντο και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο. Έπειτα αγκάλιασε τη φίλη της Κατερίνα Πιτσιάβα, και έκαναν μαζί το γύρο του θριάμβου.

Στα -70 κιλά των γυναικών Μεσογειονίκης αναδείχθηκε η Ισπανίδα Λιδιά Πέρεθ Τουρίνο, η οποία είναι αθλήτρια της Ολυμπιακής πάλης και επικράτησε 5-0 της Γαλλίδας, Μανόν Κουρί. Το χαλκινό μετάλλιο κατέκτησε η Λυγερή Αθανασία που νίκησε 3-0 τη Γαλλίδα Ματίλντ Γκεντεόν.

Στον τελικό των +90 κιλών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σύριος Ομάρ Σάρεμ, ο οποίος επικράτησε 3-2 του Απόστολου Τσιόβολου. Ο Έλληνας αθλητής πήρε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Στον μικρό τελικό, ο Γάλλος Ταριέλ Λάσκι τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατό, ενώ ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0. Συνέχισε τον αγώνα αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά, υπέκυψε στον Αχιλλέα Χρυσίδη, που πέτυχε τον τελευταίο πόντο στο τελικό 2-2 και πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά