fbpx

Παγκόσμιο Πάλης: Πρεμιέρα με Κουγιουμτσίδη για την Ολυμπιακή πρόκριση

Παγκόσμιο Πάλης: Πρεμιέρα με Κουγιουμτσίδη για την Ολυμπιακή πρόκριση

Ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο (16/9) το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών – Γυναικών, που διεξάγεται από τις 16 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς που έχει επιπρόσθετα κίνητρα, πέραν της αίγλης του τίτλου του Παγκόσμιου πρωταθλητή. Οι πρώτοι πέντε αθλητές σε κάθε Ολυμπιακή κατηγορία θα πάρουν την πρόκριση.

Πρώτος στη “μάχη” για το εισιτήριο των Ολυμπιακών Αγώνων από ελληνικής πλευράς μπαίνει ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης, αύριο Κυριακή (17/9) και είναι δηλωμένος στα 74 κιλά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στο πρώτο γύρο κληρώθηκε με τον αργυρό Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μαχαμενκαμπίμπ Καντζιμαχομέντοφ, που είναι Ρώσος, αλλά αγωνίζεται για τη Λευκορωσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Καντζιμαχομέντοφ το 2020 στη Ρώμη στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης.

Εκτός του Κουγιουμτσίδη την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ακόμα τέσσερις αθλητές. Στα 53κ. των γυναικών της ελευθέρας θα παλέψει η Μαρία Πρεβολαράκη, ενώ στην Ελληνορωμαϊκή θα συμμετάσχουν οι: Γιώργος Πρεβολαράκης (77κ.), Ηλίας Παγκαλίδης (87κ.) και Λαοκράτης Κεσίδης (97κ.).

Στο Βελιγράδι θα συνοδεύσουν την αποστολή οι ομοσπονδιακοί προπονητές: Θέμης Ιακωβίδης, Μόησεν Παριγέι και Γιάννης Παγκαλίδης. Επίσης, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα οι διεθνείς διαιτητές Ηλίας Λιάκος και Παυλίνα Γεωργίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά