fbpx

Παγκόσμιο – Βελιγράδι: Σάρωσε τα γυναικεία χρυσά μετάλλια η Ιαπωνία

Παγκόσμιο – Βελιγράδι: Σάρωσε τα γυναικεία χρυσά μετάλλια η Ιαπωνία

Η Ιαπωνία πήρε όλα τα διαθέσιμα χρυσά μετάλλια στις γυναίκες την 5η ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης.

 Στο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας, η Χαρούνα Οκούνο στα 55 κιλά πήρε το ένα από τα χρυσά μετάλλια για την Ιαπωνία με συνολικά τέσσερις παρουσίες από τη χώρα στο βάθρο.

Η κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου, Γιούι Σουσάκι, αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια για τέταρτη φορά νικώντας στον τελικό των 50 κιλών για δεύτερη χρονιά στην σειρά την Ντολγκοριάβιν Οτγκονιαργκάλ από τη Μογγολία με 10-0.

Η Τσουγκούμι Σακουράι πήρε χρυσό μετάλλιο για 3η διαδοχική διοργάνωση στα 57 κιλά εξασφαλίζοντας και την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού νικώντας 3-2 την Αναστάσια Νίτσιτα από τη Μολδαβία που πέρυσι είχε πάρει τον τίτλο στα 59 κιλά.

Σε άλλη Ολυμπιακή κατηγορία που ολοκληρώθηκε, η Γιούκα Καγκάμι έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στα 76 κιλά καθώς ήταν μπροστά στο σκορ με 8-0 στον τελικό όταν εγκατέλειψε η αντίπαλός της, η Αϊπέρι Μέντετ Κίζι από το Κιργιστάν. Στη μη-Ολυμπιακή κατηγορία των 65 κιλών η Νονόκα Οζάκι, πρωταθλήτρια πέρυσι στα 62 κιλά, νίκησε 10-0 στον τελικό την Αμερικανίδα Μέισι Κίλτι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά