fbpx

Sambo, Point Fighting, Sanda, Ju-Jutsu para εντάχθηκαν επίσημα στα επόμενα WORLD GAMES 2025 στην Κίνα

Sambo, Point Fighting, Sanda, Ju-Jutsu para εντάχθηκαν επίσημα στα επόμενα WORLD GAMES 2025 στην Κίνα

Η International World Games Association (IWGA) ανακοίνωσε χτες τα 35 αθλήματα της 12ης διοργάνωσης πολλαπλών αθλημάτων στο Chengdu της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 17 Αυγούστου 2025. Σε συνεργασία με τις διεθνείς (Παγκόσμιες) Ομοσπονδίες των αθλημάτων και την διοργανώτρια πόλη, η IWGA έχει συμφωνήσει για τους περισσότερους από τους 60+ κλάδους (στυλ) που πρόκειται να διαγωνιστούν κατά τη διάρκεια των δέκα ημερών των αγώνων.

Σε σύγκριση με τους προηγούμενους Αγώνες στο Μπέρμιγχαμ των ΗΠΑ το 2022, 4 νέα αθλήματα και αρκετά νέα στυλ θα παρουσιαστούν στους Παγκόσμιους Αγώνες 2025 στο Τσενγκντού. Στην προηγούμενη έκδοση των Παγκοσμίων Αγώνων απονεμήθηκαν μετάλλια σε 58 κλάδους. Τα νέα αθλήματα που έχουν ενδιαφέρον για εμάς, είναι το Sambo γιορτάζει την επιστροφή του μετά την συμμετοχή του στο Λονδίνο, το 1985 και στη Χάγη το 1993. Επίσημα για χρυσό θα διαγωνιστούν και το Point Fighting (Kickboxing) και το Sanda (το Wushu, ήταν το 2009 και το 2013). Επίσης θα διεξαχθούν αγώνες στο Ju-jitsu για αθλητές με αναπηρία

Θυμίζουμε ότι είναι ήδη επίσημα αθλήματα το Κickboxing (K1), Muaythai, Aikido, Wushu (Taolu), Ju-Jitsu (DUO, Fighting, Ne-Waza), Sumo, Karate (Kata, Kumite) και σε αυτά έρχονται να προστεθούν τα νέα στυλ και αθλήματα που ανακοινώθηκαν.

Εν τω μεταξύ, οι προκρίσεις για το TWG 2025 έχουν ήδη ξεκινήσει. Τα κριτήρια για αυτά θα τεθούν από τις διεθνείς ομοσπονδίες έως τα τέλη Οκτωβρίου. Συνολικά 5.000 συμμετέχοντες από περίπου 100 χώρες θα λάβουν μέρος στους Αγώνες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά