fbpx

Παγκόσμιο – Βελιγράδι: Διπλή επιτυχία στην ελληνορωμαϊκή για το Αζερμπαϊτζάν

Παγκόσμιο – Βελιγράδι: Διπλή επιτυχία στην ελληνορωμαϊκή για το Αζερμπαϊτζάν

Ελντανίζ Αζιζλί και Ραφίγκ Χουσεϊνοφ πήραν χρυσό μετάλλιο για το Αζερμπαϊτζάν την πρώτη ημέρα της ελληνορωμαϊκής.

 Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, Αζιζλί και Χουσεϊνοφ επικράτησαν στις μη-Ολυμπιακές κατηγορίες των 55 και 82 κιλών αντίστοιχα.

 Ο Αζιζιλί υπερασπίστηκε τον τίτλο του νικώντας στον τελικό τον Γεωργιανό Νουζγκάρι Τσουρσούμια έχοντας προηγηθεί με 13-4 όταν ο αντίπαλός του αποβλήθηκε καθώς δέχθηκε 3η παρατήρηση. Ο Ιρανός Πούβα Νταντμάρζ και ο Ουζμπέκος Γιασουρμπέκ Ορτικμπόεφ πήραν τα χάλκινα μετάλλια.

 Στα 82 κιλά ο Χουσεϊνοφ πήρε το χρυσό μετάλλιο νικώντας στον τελικό με 2-1 τον Ιρανό Αλιρεζά Μοχμαντί με τα χάλκινα μετάλλια να πηγαίνουν στον Ουκρανό Γιάροσλαβ Φλίτσακοφ και τον Ρώσο Αουές Γκονίμποφ, που αγωνίστηκε υπό ουδέτερο καθεστώς.

 Στις Ολυμπιακές κατηγορίες, ο «αργυρός» Ολυμπιονίκης Αχζόλ Μαχμούντοφ από το Κιργιστάν, υπερασπίστηκε τον τίτλο του στα 77 κιλά απέναντι στον Αζέρο Σανάν Σουλεϊμάνοφ με τους δύο αθλητές να εξασφαλίζουν και την παρουσία τους στο Παρίσι το 2024 όπως και ο Ουζμπέκος Αράμ Βαρντανιάν που πήρε το ένα από τα δύο χάλκινα μετάλλια μαζί με τον Αρμένιο Μάλχας Αμογιάν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά