fbpx

“Ναι ρε φίλε” – Ψυχάρες τα κορίτσια, χρυσό Παπαδάτου και Σταυρίδου, με το ασημένιο η Μαυρομμάτη

“Ναι ρε φίλε” – Ψυχάρες τα κορίτσια, χρυσό Παπαδάτου και Σταυρίδου, με το ασημένιο η Μαυρομμάτη

Με 2 χρυσά κι ένα ασημένιο έκλεισε η ελληνική παρουσία στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, 3 μετάλλια που προστίθενται στα 3 χάλκινα των Αντωνίας Γιαννακοπούλου, Γιάννη Βαφειάδη και Διονύση Ψυχογιού.

Πρώτη έσυρε το χορό η Όλγα Παυλίνα Παπαδάτου, η οποία με αντίπαλο τη Ρουμάνα Loredana Marin (2η στο Πανευρωπαϊκό U22 το 2022) υπερέβαλλε εαυτόν (και γνώσεων αφού η Ρουμάνα είχε μπερδέψει λίγο τα αγωνίσματα και έκανε ρίψεις συνεχώς αναγκάζοντας την Ελληνίδα να επιστρατεύσει γνώσεις παλαιστικές). Στον 1ο γύρο το δεξί κροσέ σε κόντρα της Όλγας έκανε δουλειά, δίνοντας της το γύρο, η Ρουμάνα ισορρόπησε στον 2ο, αλλά στον 3ο και καθοριστικό γύρο το πίσω ίσιο της Παπαδάτου “δούλεψε” χαρίζοντας της τη νίκη, σε ένα πολύ οριακό αγώνα.

Η Βασιλική Σταυρίδου αγωνίστηκε με την Raisa Piskun από την Ουκρανία, τη φιναλίστ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων γυναικών το 2021. Σε έναν αγώνα γκραν γκινιόλ, ο οποίος πήγε μπουνιά στη μπουνιά, η Βασιλική πήρε τον πρώτο γύρο, με το δεύτερο να πηγαίνει στην Ουκρανή. Έναρξη 3ου γύρου με απόλυτη ισοπαλία, με τη Σταυρίδου να περνά 2-3 αριστερά άπερκατ, ίσως πολύ καθοριστικά σημεία, και να παίρνει τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο.

Η Εβελίνα Μαυρομμάτη βρήκε απέναντί της την 7 φορές Πρωταθλήτρια Σερβίας Milena Matovic, η οποία χρησιμοποιούσε πολύ καλά το πίσω χέρι (αφήνοντας κι ένα μικρό “παράσημο” κάτω από το δεξί μάτι της Ελληνίδας), το οποίο κόντραρε η Εβελίνα με το αριστερό κροσέ. Σε έναν πολύ καλό αγώνα η αθλήτρια από τη Σερβία πήρε από την αρχή το προβάδισμα και παρά την εξαίρετη προσπάθεια της Μαυρομμάτη δεν το έχασε, εξασφαλίζοντας το χρυσό της κατηγορίας της.

Εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Βασίλη Κοκόλη, τρομερή δουλειά από τους Ομοσπονδιακούς προπονητές, αλλά για να αποδίδουμε και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, συγχαρητήρια και στους Λευτέρη Λειβάδη, Πέτρο Γεωργοβρεττάκο, Παναγιώτη Καρανικολή και Στέφανο Φιλιμιάνοβ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά