fbpx

Roy Baker: “η μοίρα του Κικμπόξινγκ είναι να γίνει Ολυμπιακό”

Roy Baker: “η μοίρα του Κικμπόξινγκ είναι να γίνει Ολυμπιακό”

Αποκλειστική συνέντευξη του Προέδρου της WAKO στο www.insidethegames.biz και τον Dan Palmer

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Oμοσπονδίας Κικ μπόξινγκ (WAKO) Ρόι Μπέικερ είπε ότι πιστεύει ότι το άθλημα είναι «προορισμένο» να εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού έχασε μια θέση για το Λος Άντζελες 2028.

Το άθλημα ήταν ένα από τα εννέα στο πλαίσιο πρότασης για το πρόγραμμα του LA, αλλά το μπέιζμπολ/σόφτμπολ, το κρίκετ, το ποδόσφαιρο με σημαία, το λακρός και το σκουός επελέγησαν από τους τοπικούς διοργανωτές. Όλα αυτά τα αθλήματα πρόκειται να επιβεβαιωθούν στη Σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) στη Βομβάη, η οποία ξεκινά την Κυριακή (15 Οκτωβρίου).

Το kickboxing δεν εμφανίστηκε ποτέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων και ο Baker είπε ότι το να είσαι στο πλαίσιο για το Λος Άντζελες ήταν ένας λόγος να είναι θετικός.

Η WAKO αναγνωρίστηκε πλήρως από τη ΔΟΕ το 2021 και εμφανίστηκε στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στην Πολωνία φέτος. Είναι φυσικό να ήμαστε απογοητευμένοι που δεν επιλεγήκαμε για το LA28», είπε στο insidethegames.

«Ωστόσο, αισθανόμαστε τεράστια υπερηφάνεια και θετική ενέργεια για το γεγονός ότι το kickboxing, ως ένα σχετικά νέο Ολυμπιακό άθλημα, μπήκε τόσο γρήγορα στη λίστα.

«Αυτό χρησιμεύει ως απόδειξη για την εξέλιξη του αθλήματος τα τελευταία 20 χρόνια, χάρη στα αυξανόμενα επίπεδα συμμετοχής του και την αυξημένη παρουσία των μέσων ενημέρωσης σε παγκόσμια κλίμακα, παράλληλα με την ανάπτυξη των εθνικών μας ομοσπονδιών σε κάθε ήπειρο.

Εκείνοι και το διοικητικό συμβούλιο μου επικεντρώνονται πάντα στην παροχή ευκαιριών για τους αθλητές μας για τους οποίους υπάρχουμε. Στην πραγματικότητα, η διετής διαδικασία ήταν για εμάς μια πολύτιμη μαθησιακή εμπειρία, η οποία αναμφίβολα θα μας προετοιμάσει καλύτερα για μελλοντικές ευκαιρίες».

Ο Μπέικερ συνεχάρη τα αθλήματα που επελέγησαν και εξέφρασε τη λύπη του στους άλλους που έχασαν.

«Η ομάδα μου και εγώ πιστεύουμε ακράδαντα ότι το kickboxing είναι ένα από τα πιο δυναμικά, συναρπαστικά και σύγχρονα μαχητικά αθλήματα στον κόσμο, που προορίζεται να πάρει δικαιωματικά τη θέση του στους Θερινούς Αγώνες στο μέλλον», πρόσθεσε.

«Εν τω μεταξύ, εστιάζουμε στους επερχόμενους Παγκόσμιους Αγώνες Μάχης και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kickboxing του 2023 στην Πορτογαλία αυτόν τον Νοέμβριο, όπου περισσότεροι από 1.600 kickboxers θα συγκεντρωθούν σε αυτήν την εξαμηνιαία διοργάνωση.

«Ως άθλημα, ενσωματώνουμε μια θετική νοοτροπία και μια ακλόνητη δέσμευση για πρόοδο, προχωρώντας πάντα με ενθουσιασμό και αφοσίωση. Αυτή είναι η αληθινή ουσία και το πνεύμα του kickboxing».

Αφού επέλεξε τα πέντε αθλήματα του, η διευθύνουσα σύμβουλος του LA 2028 Kathy Carter είπε ότι είχαν υποβάλει μια «τολμηρή και ισορροπημένη πρόταση που θα δώσει ενέργεια στους Αγώνες με πολιτιστικά σχετικό ανταγωνισμό και απεριόριστες δυνατότητες».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά