fbpx

Η υπόσχεση του Mike Tyson προς τον Muhammad Ali: “Όταν μεγαλώσω, θα τον κερδίσω για σένα”  

Η υπόσχεση του Mike Tyson προς τον Muhammad Ali: “Όταν μεγαλώσω, θα τον κερδίσω για σένα”  

Ο Mike Tyson έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν για το ίνδαλμα του, τον άνθρωπο και πυγμάχο που θαύμαζε απεριόριστα, τον Greatest, Muhammad Ali. 

«Στις 2 Οκτωβρίου 1980, ο Ali αγωνίζεται με τον Larry Holmes, χάνει και μετά σιωπή, βαρύ το κλίμα στο στρατόπεδο του. Το επόμενο πρωί ο Cus D’Amato μιλά στο τηλέφωνο με τον Ali, φωνάζει, χρησιμοποιεί βαριούς χαρακτηρισμούς για τον Holmes, του στυλ «πώς άφησες αυτόν τον αλήτη να σε χτυπήσει, πώς άφησες αυτόν τον αλήτη να σε χτυπήσει» για να συνεχίσει: «Έχω ένα παιδί 14 ετών, θα γίνει πρωταθλητής βαρέων βαρών του κόσμου. Το όνομά του είναι Mike Tyson». Τότε πήρα το τηλέφωνο, του μίλησα και του είπα, «όταν μεγαλώσω, θα τον κερδίσω για σένα, θα αποκαταστήσω την τιμή σου».

Στις 22 Ιανουαρίου 1988, όταν είχε έρθει η ώρα του αγώνα Tyson – Holmes, o Ali μπήκε στο ρινγκ, πήγε στη γωνία του Mike και λέει… «Τώρα νίκησε τον για μένα»

Τώρα νίκησε τον για μένα – Muhammad Ali προς Mike Tyson λίγο πριν την έναρξη του αγώνα

Στα παραλειπόμενα του συγκεκριμένου αγώνα και το πως ο Holmes έφτασε στη συμφωνία, έχει αναφερθεί ο ίδιος στο παρελθόν. 

«Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ο Don King ήρθε στο σπίτι μου γύρω στις 9 το βράδυ. Είχα να αγωνιστώ δύο χρόνια κι αυτός μου είπε ότι ήθελε να επιστρέψω στη δράση, να αγωνιστώ με κάποιον που θα μπορούσα να νικήσω. Όταν τον ρώτησα ποιος ήταν μου απάντησε:

  • Ο Mike Tyson
  • Δεν μπορώ να νικήσω τον Tyson. 
  • Τι θα έλεγες να σου δώσω 3,5 εκατομμύρια δολάρια;
  • Που είναι αυτός ο Mike Tyson;

O αγώνας αυτός δεν έμελλε να διαρκέσει πολύ, καθώς ο Tyson έριξε νοκ ντάουν τον αντίπαλό του 3 φορές στον 4ο γύρο, κερδίζοντας εμφατικά, “παίρνοντας” εκδίκηση για το ίνδαλμά του και μπαίνοντας στην ιστορία ως ο μοναδικός που έβγαλε τον “Easton Assassin” νοκ άουτ (ο οποίος βέβαια κέρδισε περίπου 1 εκατομμύριο ανά γύρο αγώνα).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά