fbpx

Ανατροπή (;): Η Νιγηρία αρνείται να ενταχθεί στο World Boxing, υπόσχεται πίστη στην IBA

Ανατροπή (;): Η Νιγηρία αρνείται να ενταχθεί στο World Boxing, υπόσχεται πίστη στην IBA

Η Ομοσπονδία Πυγμαχίας της Νιγηρίας (NBF) διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι έχει ενταχθεί στην Παγκόσμια Πυγμαχία, τονίζοντας την «σταθερή πίστη» της στη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA).

Η Νιγηρία ανακοινώθηκε χθες ως το πρώτο μέλος της Παγκόσμιας Πυγμαχίας από την αφρικανική  ήπειρο (μαζί με τη Φινλανδία, την Ισλανδία, την Τζαμάικα, τη Νορβηγία και την Τσεχία). 

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της NBF Azania Omo-Agege, σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στα μέλη της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας Πυγμαχίας (AFBC) (όπως μεταδίδει το insidethegames), διέψευσε την εξέλιξη.

«Επιβεβαιώνουμε τη σταθερή μας πίστη στην IBA, τον μοναδικό αναγνωρισμένο διεθνή οργανισμό από τη ΔΟΕ και είμαστε αλληλέγγυοι με την οικογένεια της IBA», δήλωσε ο Omo-Agege, ο οποίος είναι επίσης αναπληρωτής πρόεδρος της AFBC.

Επιβεβαιώνουμε τη σταθερή μας πίστη στην IBA, τον μοναδικό αναγνωρισμένο διεθνή οργανισμό από τη ΔΟΕ και είμαστε αλληλέγγυοι με την οικογένεια της IBA», δήλωσε ο Omo-Agege

Ο Omo-Agege είπε ότι η είδηση ​​της ένταξης της Νιγηρίας στο World Boxing κυκλοφόρησε για να “αμαυρώσει την εικόνα της AFBC και της IBA” και “θα αντιμετωπιστεί εσωτερικά“.

«Θέλω να καταστήσω ξεκάθαρα ξεκάθαρο ότι η NBF διαχωρίζεται από την World Boxing», συνέχισε.

«Μια απόφαση αυτού του μεγέθους μπορεί να ληφθεί μόνο από το Διοικητικό Συμβούλιο και το Συνέδριο που κανένα από τα δύο δεν συγκλήθηκε. Ως αντιπρόεδρος του NBF βεβαιώνω ότι δεν γνωρίζω καμία αίτηση για συμμετοχή στη World Boxing.”

Η IBA, που εκδιώχθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, είχε πρόσφατα μια διαμάχη με την AFBC, αφού το Κογκρέσο του ηπειρωτικού σώματος για την εκλογή νέου Προέδρου αυτόν τον μήνα στο Durban αναβλήθηκε λόγω διαμάχης σχετικά με τη λίστα των υποψηφίων.

Ο κατάλογος περιελάμβανε τον Μπέρτραντ Μεντούγκα του Καμερούν, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει τον Αύγουστο ως πρόεδρος της AFBC, μετά από κατηγορίες για υπεξαίρεση.

Η AFBC ανακοίνωσε αργότερα ότι θα διεξαγάγει τις εκλογές στις 18 Νοεμβρίου στην Αφρική.

Ωστόσο, η IBA θέλει να διεξαχθεί στο Ντουμπάι και έχει πει ότι δεν θα καλύψουν τα έξοδα του Συνεδρίου εάν πραγματοποιηθεί στην Αφρική.

Τα αφρικανικά μέλη υποστήριζαν συνεχώς τον Ρώσο Πρόεδρο της IBA Umar Kremlev κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Η Ασιατική Συνομοσπονδία Πυγμαχίας υποσχέθηκε επίσης πρόσφατα την πίστη της στο Kremlev.

Με τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ να προειδοποιεί ότι η World Boxing «δεν έχει επαρκή παγκόσμια εκπροσώπηση» για να αντικαταστήσει την IBA, κάθε μέλος θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας για το νέο όργανο καθώς το άθλημα αγωνίζεται για τη θέση του στο Λος Άντζελες 2028.

Αυτές είναι στιγμές κρίσης και για την IBA, καθώς η έφεση κατά της αποβολής της θα εκδικαστεί στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) στις 16 Νοεμβρίου.

Η αίτηση της Νιγηρίας για ένταξη στο World Boxing πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για ένταξη και έχει εγκριθεί από το Εκτελεστικό Συμβούλιο”, είπε η World Boxing, όταν προσεγγίστηκε από το insidethegames σχετικά με τους ισχυρισμούς του Omo-Agege.

«Η αίτηση υπογράφηκε από όλους τους αρμόδιους ανώτερους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας και υποστηρίχθηκε από επιστολή της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Νιγηρίας, η οποία ζητούσε από την Παγκόσμια Πυγμαχία να «παραχωρήσει ευγενικά στην Ομοσπονδία τη δέουσα αναγνώριση» και επιβεβαίωσε ότι η Ομοσπονδία Πυγμαχίας της Νιγηρίας είναι το μόνη αναγνωρισμένο όργανο υπεύθυνο για την οργάνωση της πυγμαχίας στη Νιγηρία.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με την Εθνική Ομοσπονδία για τη Νιγηρία και όλα τα μέλη μας για να διασφαλίσουμε ότι η πυγμαχία παραμένει στην καρδιά του Ολυμπιακού Κινήματος και θα υποστηρίξει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του αθλήματος σε όλα τα επίπεδα».

World Boxing: Εξαπλώνεται στην Αφρική η νέα ομοσπονδία

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά