fbpx

Πετάει το Παγκράτιο, άλλοι για Ριάντ και άλλοι χαρταετό!

Πετάει το Παγκράτιο, άλλοι για Ριάντ και άλλοι χαρταετό!

Σήμερα πετάει η Ελληνική αποστολή για να συμμετέχει στα World Combat Games στο Παγκράτιο της United World Wrestling! Είναι η πρώτη φορά που Έλληνες αθλητές θα εκπροσωπήσουν το αγώνισμα σε αυτό το επίπεδο. Να σημειώσουμε ότι το Παγκράτιο μαζί με το Καράτε και το Μουάιτάι είναι τα μοναδικά μαχητικά αθλήματα που έχουμε συμμετοχή σε αυτή την τεράστια και σημαντική διοργάνωση

Στο δε Παγκράτιο η Eλληνική Oμοσπονδία Πάλης στέλνει ομάδα με 9 άτομα! Αρχηγός αποστολής ο διεθνής διαιτητής Ευάγγελος Κούτρας που θα διαιτητεύσει στους αγώνες world combat games στο pankration ως ένας από τους 5 καλεσμένους διαιτητές των αγώνων! Συνοδοί Αποστολής οι Καρούσος Αλέξανδρος και Ζαφειριάδης Κωνσταντίνος που θα βρίσκονται και στις γωνιές των αθλητών.

Αγωνίζονται οι Παφρά Δήμητρα στα -53 κιλά, Μπλάνη Χριστίνα -57 κιλά και Αντωνιάδου Φωτεινή στα -80 κιλά για τις γυναίκες. Στους άνδρες αγωνίζονται ο Πάτρας Δημήτρης στα -66 κιλά, Ρίζος Κωνσταντίνος στα -92 κιλά και Αντώνης Παππάς στα -100 κιλά.

Από την άλλη πλευρά σ΄ ένα παράλληλο σύμπαν στην Ελλάδα υπάρχει η Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος που παρακολουθεί απλά. Μάλλον ούτε καν παρακολουθεί. Μία βόλτα στις πηγές ενημέρωσης της αναγνωρισμένης και επιδοτούμενης Ομοσπονδίας από τη ΓΓΑ δείχνει ότι ασχολούνται κυρίως με το τηλεμάρκετινγκ. Στο σάιτ υπάρχουν διαφημίσεις από τον Ιούνιο για κολλέγια και στο ΦΒ τα ίδια! “Δράσεις” άλλων

Το πρόβλημα δεν είναι η ΕΟΠΑ αλλά το Υπουργείο αθλητισμού καθώς είναι το μοναδικό αγώνισμα που δεν ακολουθεί την διεθνή δεοντολογία. Η ΕΟΠΑ έχει απομονωθεί με διοργανώσεις “Παγκοσμίων” σε γυμναστήρια Λυκείων και με μια παγκόσμια Ομοσπονδία που είναι αστικό σωματείο στην Αθήνα. Ενώ η Ομοσπονδία της Πάλης έχει αναλάβει (επωμιστεί) την ανάπτυξή του και την διεθνοποίηση του αθλήματος. Αυτά βλέπουμε, αυτά λέμε.

Η ιστοσελίδα της ΕΟΠΑ τελευταία ανάρτηση 20/6 για διαφήμιση
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά