fbpx

Φυσεντζίδης: «Έπεσε ένα ακόμη οχυρό» 4 Έλληνες στο Grand Prix Μάντσεστερ

Φυσεντζίδης: «Έπεσε ένα ακόμη οχυρό» 4 Έλληνες στο Grand Prix Μάντσεστερ

Το Eλληνικό Ολυμπιακό ταεκβοντό στα καλύτερα του. Λίγα 24ωρα μετά τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων, ήρθαν εξαιρετικά νέα και από την World Taekwondo και αφορούν στις ελληνικές συμμετοχές στον τελικό των Grand Prix που θα γίνει στο Μάντσεστερ το Σαββατοκύριακο 2-3 Δεκεμβρίου.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του θεσμού, η Ελλάδα θα έχει τετραπλή εκπροσώπηση σε τελικό Grand Prix, εκεί όπου μετέχουν οι κορυφαίοι 16 αθλητές και αθλήτριες των Ολυμπιακών κατηγοριών. Συγκεκριμένα, στο Μάντσεστερ θα ταξιδέψουν οι Αποστόλης Τεληκωστόγλου (-80kg), Διονύσης Ραψομανίκης (-58kg), Κωνσταντίνος Χαμαλίδης (-68kg) και Φαίδρα Καλτέκη (-57kg), μέλη της προολυμπιακής ομάδας που έχει συσταθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό.

Τεληκωστόγλου, Ραψομανίκης, Καλτέκη, Χαμαλίδης

«Με τα νέα που λάβαμε σήμερα από την World Taekwondo, έπεσε ένα ακόμη οχυρό. Τα νέα που είχαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς ήταν ευχάριστα και περιμέναμε τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Η επισημοποίησή της μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αφού η πλειοψηφία των μελών της προολυμπιακής ομάδας που έχει συσταθεί από την ΕΛΟΤ,  θα είναι παρούσα στο Μάντσεστερ. Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΕΛΟΤ Μιχάλης Φυσεντζίδης. Και κατέληξε: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει αναμφίβολα μερίδιο στις επιτυχίες της προολυμπιακής ομάδας, αφού με την οικονομική της στήριξη, συμβάλει στη πραγματοποίηση του αγωνιστικού προγραμματισμού που έχει κάνει η ΕΛΟΤ από την πρώτη ημέρα σύστασή της. Παράλληλα, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό Αθλητισμού, κ. Ιωάννη Βρούτση, που βρίσκεται κοντά μας από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του».

Τεληκωστόγλου και Ραψομανίκης είχαν συμμετάσχει και στον περσινό τελικό των Γκραν Πρι, ενώ η Καλτέκη θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια του Ολυμπιακού ταεκβοντό που παίρνει μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Να θυμίσουμε ότι η χώρα μας μέσα στο 2023, πανηγύρισε τα παρθενικά της μετάλλια σε Γκραν Πρι με πρωταγωνιστές τους Τεληκωστόγλου (2ος στο Παρίσι) και Χαμαλίδη (3ος στην Ρώμη).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά