fbpx

World Games: η καρατέκα Hikaru Ono αθλήτρια του μήνα

World Games: η καρατέκα Hikaru Ono αθλήτρια του μήνα

Συγχαρητήρια στην Καρατέκα Hikaru Ono από την Ιαπωνία, η Αθλήτρια του Μήνα των World Games για τον Οκτώβριο 2023. Η 31χρονη καρατέκα κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Φορά το στέμμα των Kata Γυναικών. Η δευτεραθλήτρια του 2022 νίκησε την Mo Sheung Grace Lau από το Χονγκ Κονγκ με σκορ 44,8 έως 43,8, φέρνοντας έτσι τον παγκόσμιο τίτλο πίσω στην Ιαπωνία μετά από επτά χρόνια απουσίας.

Το 2021 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η καρατέκα από την Ιαπωνία έχασε τον τελικό από τη Σάντρα Σάντσεθ. Στους Παγκόσμιους Αγώνες 2022 στο Μπέρμιγχαμ των ΗΠΑ, η Hikaru Ono κέρδισε ένα ακόμη ασημένιο μετάλλιο, νικημένη και πάλι από τη Sandra Sanchez. Αυτή τη φορά η Ισπανίδα κάθισε στην κερκίδα παρακολουθώντας πώς στέφθηκε η διάδοχός της, σε έναν συγκλονιστικό τελικό.

Στη Βουδαπέστη, η Hikaru Ono αγωνίστηκε επίσης ως δύο φορές Continental πρωταθλήτρια. Η κατάκτηση του τίτλου ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη χρονιά για την Γιαπωνέζα αθλητρια, η οποία κατάγεται από την Oita του Kyushu. Επιπρόσθετα τον Σεπτέμβριο τιμήθηκε στο Δουβλίνο για τον τίτλο «Grand» της σεζόν στο Female Kata. Τώρα φοράει το ιδιαίτερο καράτεγκι με χρυσοκέντημα στον ώμο.

Είναι αξιοπρόσεκτη και η κατάκτηση του διαγωνισμού Karate1 Premier League στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας τον Ιούνιο. Οι γονείς της παρακολούθησαν την ήττα της Mo Sheung Grace Lau στον τελικό εκεί, όπως έκανε και στη Βουδαπέστη.

Το Kata είναι κλάδος καράτε, και είναι στο πρόγραμμα των Παγκοσμίων Αγώνων. Στο Chengdu της Κίνας το 2025, θα υπάρξει μια νέα ευκαιρία για τον Hikaru Ono να γίνει πρωταθλήτρια των Παγκοσμίων Αγώνων.

YouTube video
Το αφιέρωμα των World Games στην Hikaru Ono

Ως αθλήτρια του μήνα Παγκόσμιοι Αγώνες, η Hikaru Ono θα λάβει ένα δίπλωμα και ένα επώνυμο δώρο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά