fbpx

WKU World Εντυπωσίασε στα Kama ο έφηβος Τριανταφύλλου (vid)

WKU World Εντυπωσίασε στα Kama ο έφηβος Τριανταφύλλου (vid)

Στην επίσημη σελίδα της στα ΜΚΔ η WKU World επέλεξε να παρουσιάσει την εντυπωσιακή προσπάθεια ενός Έλληνα. Στην κατηγορία των φορμών με όπλα ένας έφηβος ο Χρήστος Τριανταφύλλου είναι ευλογοφανές ότι έκλεψε την παράσταση! Αυτό συνέβη κατά την διάρκεια του πρόσφατου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Κάλγκαρι του Καναδά. Στην κατηγορία 15-17 ετών, και με όπλα χωρίς μουσική. Μουσική ήταν οι πολεμικές κραυγές του Τριανταφύλλου!

Πρέπει να τονιστεί ότι είχαμε και εκεί ως χώρα αναμφίβολα πολύ επιτυχημένη εκπροσώπηση. Επικεφαλής προπονητής ήταν ο Πασχάλης Γαδιτσάκης, ενώ τον συντονισμό overall τον είχε ο Στέλιος Πολίτης

Tι είναι όμως τα Kama, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά όπλα του Kobudo
Ιστορία: Το 1470, όταν ο στρατός της Ιαπωνίας κατέσχεσε τα παραδοσιακά όπλα, οι χωρικοί της Οκινάουας χρησιμοποιούσαν το kama ως όπλο στη μάχη, προσαρμόζοντας συχνά και μια αλυσίδα δεμένη στη βάση του ώστε να έχει μεγαλύτερο βεληνεκές. Αυτή η μακρύτερη εκδοχή του ήταν γνωστή ως kusarigama.

Παραδοσιακή χρήση: Το kama το χρησιμοποιούσαν αρχικά για το κόψιμο του χορταριού ή ζαχαροκάλαμου. Στη μάχη σε κοντινή απόσταση, η λεπίδα του παγίδευε το όπλο του αντιπάλου ή για χτυπήματα.

Σύγχρονη χρήση: Ενώ στην εποχή μας το kama το βλέπουμε κυρίως για διαγωνισμούς kata και επιδείξεις, στην Οκινάουα χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα ως γεωργικό εργαλείο! Τα kata περιλαμβάνουν κυκλικές κινήσεις που ενισχύουν τις αμυντικές τεχνικές. Η προπόνηση με το όπλο αυτό δυναμώνει τους καρπούς και τους πήχεις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά