fbpx

ΕΟΠ: Μήπως η αντίδρασή της στην αδικία δείχνει το δρόμο;

ΕΟΠ: Μήπως η αντίδρασή της στην αδικία δείχνει το δρόμο;

H Αντωνία Γιαννακοπούλου είναι η μεγάλη αδικημένη, τόσο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος όσο και του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U22. Ειδικά το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα της με την Gamze Soguksu από την Τουρκία οδήγησε την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΕΟΠ) σε μια άμεση αντίδραση, με μια ανακοίνωση.

Αντωνία Γιαννακοπούλου

Στις 17 Νοεμβρίου η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αντιμετώπισε την Soguksu με στόχο τη νίκη και την είσοδο στο μεγάλο τελικό της κατηγορίας των 52 κιλών. Έχοντας εξασφαλίσει ήδη το μετάλλιο, μπήκε απαλλαγμένη από άγχος. Ο αγώνας ήταν πολύ κοντινός, αλλά… η νίκη πήγε στην άλλη πλευρά. Και μάλιστα ομόφωνα. Μιλώντας με καθ’ ύλην αρμόδιους, οι οποίοι είδαν μόνο “κόκκινο” και “μπλε” και όχι αθλητές ή εθνικότητες, καταλήξαμε σε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα (δικαιώνοντας ταυτόχρονα και την διοίκηση της Ομοσπονδίας για την αντίδραση). Όλες οι γνώμες συνηγορούν στο ίδιο αποτέλεσμα. Νίκη της “μπλε” γωνίας, της Γιαννακοπούλου δηλαδή. Πήρε 1ο και 3ο γύρο, έχασε τον 2ο.

Ίσως αυτή η επίσημη αντίδραση να έπρεπε να έχει έρθει νωρίτερα, ίσως αργότερα. Ίσως και να ήταν τώρα η κατάλληλη ώρα, τώρα που η ελληνική πυγμαχία είναι πλέον δυνατή. Αυτοί που κρατούν τα ηνία του αθλήματος ξέρουν καλύτερα. Αυτό που κρατάμε είναι ότι βγήκε αντίδραση. Και ότι η ΕΟΠ δείχνει το δρόμο και σε άλλες ομοσπονδίες δυναμικών αθλημάτων.

Παρακάτω ακολουθεί το βίντεο του αγώνα κι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά