fbpx

Μάθε Μεσαιωνική Σπαθασκία και Βυζαντινή Οπλομαχία!

Μάθε Μεσαιωνική Σπαθασκία και Βυζαντινή Οπλομαχία!

Η Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών ‘Λέοντες‘ είναι σχολή πολεμικών τεχνών όπου τα μέλη της κάνουν εκπαίδευση στην, Βυζαντινή Οπλομαχία Ευρωπαϊκή Ξιφασκία, στο Πάμμαχο, στις Ευρωπαϊκές Πολεμικές Τέχνες. Παράλληλα διεξάγει εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις και παρουσιάσεις. Η σχολή εκπαιδεύει τα μέλη της στην Γερμανική και Ιταλική μέθοδο ξιφασκίας στα ανάλογα όπλα αλλά και στις Βυζαντινές Πολεμικές Τέχνες. 

Σκοπός των τμημάτων Οπλομαχίας είναι η γνωριμία με την πολεμική – ιστορική κληρονομιά. Επιπρόσθετα είναι οι ασκούμενοι αποκομίζουν και άλλα χρήσιμα οφέλη για την καθημερινότητα τους. Ο ασκούμενος ενώ εξασκεί την τέχνη των όπλων αναπτύσσει πολλές δεξιότητες. Αυξάνει την προσοχή του, βελτιώνει τις αντανακλαστικές αντιδράσεις του, ενώ ωφελεί το νευρικό του σύστημα.

Γεώργιος Γεωργάς εκπαιδευτής Βυζαντινής Οπλομαχίας

Επίσης  με ειδικές ασκήσεις αυξάνει η μυϊκή του δύναμη και η εκρηκτικότητα του. Παράλληλα η ξιφασκία και η σπαθασκία προσφέρει στο άτομο ευεξία και αρμονία στο πνεύμα και στο σώμα. Επιπλέον για τους λάτρεις της ιστορίας ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο πάνω στη στρατιωτική και πολεμική ιστορία της Ευρώπης. 

Ο ασκούμενος εκπαιδεύεται σε τεχνικές και τακτικές μονομαχίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τουρνουά επίδειξης. Επιπλέον σε τεχνικές και τακτικές αυτοάμυνας εναντίον σε ένα ή και περισσότερους αντιπάλους, άοπλης και ένοπλης σύγκρουσης. Με άλλα λόγια κάποιες τεχνικές του σπαθιού μπορούν να εκτελεστούν με ράβδο ή ακόμα και με ομπρέλα! Όπως τεχνικές και τακτικές για συγκρούσεις πίσω από τείχος ασπίδων ή φάλαγγας για αναπαραστάσεις ιστορικών μαχών και όχι μόνο. 

Ενδεικτικά υπάρχουν προγράμματα εκπαίδευσης χειρονομιών, σκιαμαχιών και κιναισθητικής όπου ο ασκούμενος λαμβάνει εκπαίδευση με κινησιολογία χωρίς αντίπαλο (άοπλα και ένοπλα) η οποία δίνει αλλά οφέλη. Τα γυμνάσια αυτά έχουν την ρίζα τους στο Βυζάντιο. Τα παιδιά αναγνωρίζουν το σώμα τους, οι γυναίκες έχουν μια μέθοδο ασκήσεως και οι ηλικιωμένοι ζωντάνια. 

Ελάτε να γνωρίσετε την Σπαθασκία, την Ξιφασκία και την Βυζαντινή Οπλομαχία! Μάθε υπό την επίβλεψη πιστοποιημένου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Πολιτισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας προπονητή Ξιφασκίας και εκπαιδευτή Παμμάχου και Σπαθασκίας.

Που θα μας βρείτε: Πραξιτέλους 120 (πίσω από τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης) Πειραιάς. Ώρες: Δευτέρα και Τετάρτη 21:30 – 22:30 / Σάββατο 17:00 – 19:00

Εκπαιδευτής:  Γεώργιος Ε. Γεωργάς πιστοποιημένος  προπονητής Ξιφασκίας, εκπαιδευτής Παμμάχου και Σπαθασκίας, Στοιχεία επικοινωνίας: Mail: [email protected]

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά