fbpx

World Taekwondo Grand Prix Final, δεν τα κατάφεραν Ραψομανίκης, Τεληκωστόγλου, Χαμαλίδης, Καλτέκη

World Taekwondo Grand Prix Final, δεν τα κατάφεραν Ραψομανίκης, Τεληκωστόγλου, Χαμαλίδης, Καλτέκη

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του World Taekwondo Grand Prix Final στο Μάντσεστερ. Εκεί, που για πρώτη φορά, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε με 4 αθλητές, 4 πρωταθλητές που δικαιωματικά κέρδισαν τη συμμετοχή τους. Έλληνες πρωταθλητές που βρίσκονται ψηλά στις λίστες κατάταξης. Μια διοργάνωση, η οποία για πρώτη φορά στην Ελλάδα μεταδόθηκε αποκλειστικά live και on demand μέσω της streaming πλατφόρμας του ΑΝΤ1+. 

Ο Αποστόλης Τεληκωστόγλου (-80kg), ο Διονύσης Ραψομανίκης (-58kg), ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης(-68kg) και η Φαίδρα Καλτέκη (-57kg), η μοναδική και η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια του Ολυμπιακού Τaekwondo που παίρνει μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Οι Τεληκωστόγλου και Ραψομανίκης είχαν συμμετάσχει και στον περσινό τελικό των Grand Prix. 

Οι 4 εκπρόσωποι μας εκτός από τα μετάλλια διεκδικούσαν και την πρόκρισή τους για τους Ολυμπιακούς Aγώνες που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι. Σε μια διοργάνωση που συμμετείχαν οι 16 κορυφαίοι του κόσμου και που το επίπεδο είναι υψηλότατο άφησαν τα διαπιστευτήρια τους, μην καταφέρνοντας ωστόσο να φέρουν μια μεγαλύτερη διάκριση, πέρα βέβαια από συμμετοχή. Μια συμμετοχή που από μόνη της ήταν εξαιρετική επιτυχία. 

Ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης έμεινε εκτός από τον Ισπανό Javier Perez Polo, ο οποίος στη συνέχεια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Ο Διονυσης Ραψομανίκης ηττήθηκε από τον Κορεάτη Tae-joon Park, ο Απόστολος Τεληκωστόγλου από τον Νορβηγό Richard Andre Ordemann. Η Φαίδρα Καλτέκη δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Chia-ling Lo από την Ταϊπέι, μένοντας κι αυτή εκτός συνέχειας.   

Αυτή είναι και η τελευταία μεγάλη διοργάνωση για το 2023 και ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία για απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (σ.σ. το 2024 και συγκεκριμένα 8-10 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια το προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης). Μέχρι το μήνα Οκτώβριο ο Τεληκωστόγλου, βρισκόταν στην 7η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης και στην 13η της Ολυμπιακής ενώ ο Χαμαλίδης (8ος παγκόσμια, 15η Ολυμπιακή), Ραψομανίκης (9η παγκόσμια, 16η Ολυμπιακή) και η Καλτέκη (10η παγκόσμια, 15η Ολυμπιακή).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά