fbpx

Κουρουγκλίεβ: Υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων

Κουρουγκλίεβ: Υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων

Ο Κουρουγκλίεβ Νταουρέν και η παρουσία του δεν έχουν περάσει απαρατήρητοι και από την πρώτη στιγμή που φόρεσε το εθνόσημο έδειξε ότι έχει πολλά να προσφέρει.

Στην πρώτη του συμμετοχή, άλλωστε, με την εθνική κατέκτησε με ευκολία το χρυσό μετάλλιο στα 86κ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όλα αυτά μάλιστα σχεδόν χωρίς να χάσει τεχνικό πόντο! Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ, αγωνίστηκε με τα χρώματα της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης του Ζάγκρεμπ. Ήταν ανίκητος, κατακτώντας το χρυσό στην ελευθέρα πάλη, έχοντας τον εκπληκτικό απολογισμό των 38 πόντων υπέρ και του ενός κατά, στους πέντε αγώνες που έδωσε!

Κατά την επιστροφή του μάλιστα τότε είχε δηλώσει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Eλληνική Ομοσπονδία Πάλης, που μου έδωσε το δικαίωμα να αγωνιστώ ξανά. Αυτό το μετάλλιο είναι μόνο η αρχή. Να είμαστε πρώτα καλά και θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα. Ευχαριστώ Ελλάδα.

Είχα πολλές προτάσεις για να αγωνιστώ σε άλλες χώρες, αλλά εγώ ήθελα μόνο την Ελλάδα. Mε την ένδοξη Ιστορία της, γιατί από την Ελλάδα ξεκίνησαν όλα, γιατί εδώ γεννήθηκε η ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επόμενος στόχος είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θέλω να κατακτήσω ακόμα ένα μετάλλιο και να πάρω την Ολυμπιακή πρόκριση»,

Η επιτυχία του αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη και το Βουλγάρικο πρακτορείο Ειδήσεων τον έχει προτεινόμενο στους κορυφαίους αθλητές των Βαλκανίων. Ο Κουρουγκλίεβ είναι ο μοναδικός παλαιστής που εκπροσωπεί την Ελλάδα στη ψηφοφορία. Το Βουλγάρικο Πρακτορείο Ειδήσεων έχει κάνει θεσμό την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή των Βαλκανίων. Τους κορυφαίους αθλητές ψηφίζουν τα πρακτορεία Ειδήσεων των Βαλκανίων και αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο θεσμός έκλεισε τα 50 χρόνια ζωής.

Στη μάχη του World Series ρίχνεται ο Κουρουγκλίεβ

Συνολικά 11 Έλληνες αθλητές διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή των Βαλκανίων. Μεταξύ αυτών και οι: Μίλτος Τεντόγλου, Αννα Κορακάκη, Λευτέρης Πετρούνιας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά