fbpx

HΠΑ και Ελβετία επιστρέφουν στην “αγκαλιά” της IBA

HΠΑ και Ελβετία επιστρέφουν στην “αγκαλιά” της IBA

Οι HΠΑ (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) και η Ελβετία επιστρέφουν στην αγκαλιά της IBA. Η απόφαση και των δύο Εθνικών Ομοσπονδιών να επανενταχθούν στη Διεθνή Ένωση Πυγμαχίας (IBA) ελήφθη πριν από το Συνέδριο του Σαββάτου στο Ντουμπάι.

Με αυτόν τον τρόπο οι ΗΠΑ, που σημειωτέον αποχώρησαν πρώτες από την IBA τον Απρίλιο του 2023, τώρα με την αλλαγή προέδρου και τον ερχομό του διάσημου πυγμάχου Roy Jones Jr, αλλάζουν άρδην στάση. Ο Roy Jones Jr. ήταν ένα από τα έμπιστα άτομα του σημερινού προέδρου της IBA, Umar Kremlev και βρήκε την ευκαιρία να αντικαταστήσει την USA Boxing στη διακυβέρνηση της αμερικανικής ομοσπονδίας.

Η USA Boxing (HΠΑ) παραιτήθηκε από την IBA, όντας η πρώτη ομοσπονδία που εντάχθηκε στο World Boxing. Εκτός από τις ΗΠΑ, τρεις άλλες Εθνικές Ομοσπονδίες υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στην IBA, αυτές των Τουβαλού, Νήσου Νόρφολκ και Ελβετίας. Αυτές οι εθνικές ομοσπονδίες εισηγήθηκαν ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο στο Κογκρέσο να γίνουν δεκτές ως μόνιμα μέλη.

Η Swiss Boxing ήταν ήδη μέλος της IBA, αλλά παραιτήθηκε και τον Μάιο του 2023, οδηγώντας σε αλλαγή προέδρου, καθώς τα μέλη της ομοσπονδίας ήταν δυσαρεστημένα με την “φυγή” από την IBA. Τώρα επιστρέφουν ξανά. Από την άλλη πλευρά, το διοικητικό συμβούλιο της IBA συζήτησε το μέλλον των Εθνικών Ομοσπονδιών που έχουν ανασταλεί που εντάχθηκαν στην World Boxing, δηλαδή αυτές της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Όλες αυτές οι ομοσπονδίες ζήτησαν διπλή συμμετοχή στην IBA και στη World Boxing, αλλά αυτό το αίτημα απορρίφθηκε. Η θέση της IBA, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Kremlev πριν από μερικές εβδομάδες, είναι ότι οι ομοσπονδίες πρέπει να αποφασίσουν εάν είναι με την IBA ή με έναν εναλλακτικό διεθνή οργανισμό. Όχι και τα δύο. Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο συνιστά ομόφωνα στο Κογκρέσο να τερματίσει τη συμμετοχή των ομοσπονδιών της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά