fbpx

Διπλή ελληνική εκπροσώπηση στο 75ο Κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζούντο

Διπλή ελληνική εκπροσώπηση στο 75ο Κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζούντο

Διπλή ελληνική εκπροσώπηση, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Δημήτριο Μιχαηλίδη και τον εθνικό προπονητή, Νίκο Ηλιάδη, είχαμε στο 75ο Κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EJU) που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.

«Είμαι περήφανος που καλωσορίζω όχι λιγότερους από 109 εκπροσώπους από 48 χώρες ως μέρος των εορτασμών για την 75η επέτειο. Βλέπω αυτόν τον αριθμό ως ψήφο εμπιστοσύνης στην Εκτελεστική Επιτροπή. Αλλά και στο έργο μας τους τελευταίους 12 μήνες», δήλωσε ο πρόεδρος της EJU Λάζλο Τοθ στην έναρξη του μονοήμερου συνεδρίου. «Έχουμε πετύχει πολλά μαζί και έχουμε ακόμη περισσότερα σχέδια για την επόμενη χρονιά. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 107 εκδηλώσεις EJU το 2023 και αναμένουμε 125 εκδηλώσεις EJU το 2024.»

Δεκαπέντε Ευρωπαϊκά Κύπελλα cadets, 15 Κύπελλα juniors, 10 Ολυμπιακά Προπονητικά Καμπ και 7 Κύπελλα ανδρών και γυναικών έχουν προγραμματιστεί ήδη για το 2024. Στην Κροατία (25-28 Απριλίου) θα γίνει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών. Των βετεράνων θα γίνει 6-9 Ιουνίου στο Σεράγεβο, των cadets το διάστημα 27-30 Ιουνίου στο Σαμόκοφ της Βουλγαρίας. Των juniors στο Ταλίν από 5-8 Σεπτεμβρίου, ενώ των U23 στην Πίλα της Πολωνίας από 15 έως 17 Νοεμβρίου.

Μια νέα προσθήκη στο καλαντάρι της EJU είναι το European Hopes Cup Under-15 σε συνδυασμό με τα τεχνικά σεμινάρια Kodokan. Προγραμματίζονται 7 σε Βοσνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Λετονία, Πολωνία, Σλοβενία και Τουρκία.

Στο Gala της EJU, έδωσαν επίσης το «παρών» ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο και ο εθνικός προπονητής. Απονεμήθηκε το βραβείο για την καλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση στην ομοσπονδία Τζούντο της Γεωργίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων-Champions League στο Γκόρι. Το βραβείο Fair Play δόθηκε στον Μολδαβό πρωταθλητή Ευρώπης του 2023, Ντένις Βιέρου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά