fbpx

Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος νέος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μουάιτάι

Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος νέος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μουάιτάι

Πολύ μεγάλη επιτυχία για το Ελληνικό Μουάιτάι που αντανακλά σε όλα τα Ελληνικά Combat Sports. O Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι Ιωάννης Παπαδόπουλος εξελέγη στην θέση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Αναμφισβήτητα, για αυτούς που έβλεπαν την επιτυχημένη πορεία, ανάπτυξη και δράσεις της ΠΟΜ ήταν φυσικό επακόλουθο, να έρθει η πρόταση.

Πρέπει να τονιστεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι και στο ΔΣ της Μεσογειακής Ομοσπονδίας. Με αποκορύφωμα της δράσης του το Μεσογειακό Πρωτάθλημα πρόσφατα στο Λουτράκι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις προϋποθέσεις για να συμμετέχεις στις εκλογές αποτελεί η πρόταση τουλάχιστον 3 χωρών. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι χώρες ήταν πολύ περισσότερες (χωρίς να μπει η Κύπρος στην εξίσωση). Η συγκεκριμένη θέση του Αντιπροέδρου είναι ιδιαίτερα κομβική. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τομέας ευθύνης του Έλληνα Αντιπροέδρου είναι η ανάπτυξη του αθλήματος. Ένα νευραλγικό πόστο που μόνο απλά “τιμητικό” δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία των εκπροσώπων χωρών

Επί της διαδικασίας τώρα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Muaythai (EMF) πραγματοποίησε Έκτακτη Γενική Συνέλευση (EGM) και εκλογές κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Eνηλίκων 2023 στην Αττάλεια. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την επίσημη έναρξη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Ακολούθως η ονομαστική κλήση, εξασφαλίζοντας την παρουσία κάθε μέλους.

Παράλληλα μετά το θερμό καλωσόρισμα του Πρόεδρου της IFMA έγινε ενημέρωση για τις επερχόμενες εκδηλώσεις του 2024 υπό την αιγίδα της IFMA. Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της IFMA Stephan Fox μίλησε στη συνέλευση, οδηγώντας τη συνεδρίαση προς τη στρατηγική ανάπτυξης για το OSM 2024.

Ο Γενικός Γραμματέας της IFMA Stephan Fox

Στη συνέχεια ήρθαν τα σημεία συζήτησης σχετικά με τις εκδηλώσεις και τις προωθητικές ενέργειες Single Elimination (WMC) για το 2024. Ενώ ακολούθησαν οι κομβικές εκλογές EMF 2023. Έγινε ενημέρωση σχετικά με το Μεσογειακό Πρωτάθλημα & το Open Cup στην Ελλάδα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το Αττάλεια Open Cup στην Τουρκία.

Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις εκλογές και την Γενική Συνέλευση

Ανακεφαλαιώνοντας τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών ανακήρυξαν τον Hasan Yildiz (Τουρκία) ως Πρόεδρο. Έπειτα τον Davide Carlot (Ιταλία) ως Γενικό Γραμματέα. Οι Αντιπρόεδροι που εξελέγησαν ήταν οι Ιωάννης Παπαδοπούλος (Ελλάδα), Nadir Allouache (Γαλλία), Dmitry Putilin (Ρωσία) και Detlef Turnau (Γερμανία). Επιπρόσθετα το νεοεκλεγμένο Εκτελεστικό Συμβούλιο (ΔΣ) συμπληρώνουν οι Duran Ebren, Nicole Kaiser, Dejan Mitrovski, Petr Ottich, Annu Kuzmuk και Karoly Dudok (Ουγγαρία).

“…Αυτή η εξέλιξη συνιστά ένα νέο ξεκίνημα για εμένα, καθώς μου παρέχεται η ευκαιρία να συνεισφέρω στην περαιτέρω ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματός μας στην Ευρώπη.

Θέλω να ευχαριστήσω τις χώρες που με υποστήριξαν και εύχομαι μαζί να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για τους αθλητές μας, ώστε να αναπτύξουν και να επιδείξουν τις ικανότητές τους σε όλα τα επίπεδα.” το λιτό σχόλιο του νέου Αντιπροέδρου EMF Ιωάννη Παπαδόπουλου μετά την εκλογή του

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά