fbpx

Τακαγιάμα ο πρώτος Άγιος Σαμουράι προ των πυλών!

Τακαγιάμα ο πρώτος Άγιος Σαμουράι προ των πυλών!

Το Βατικανό διερευνά επί του παρόντος θαύματα που έχουν σχέση με τη μεσολάβηση του μακαριστού Ιούστους Ούκον Τακαγιάμα. Αν επιβεβαιωθεί έστω ένα η αγιοποίηση του πρώτου Αγίου σαμουράι της Εκκλησίας θα είναι γεγονός!

Ο Ιάπωνας καρδινάλιος Thomas Aquinas Manyo Maeda της Οσάκα αποκάλυψε την Πέμπτη ότι η έρευνα του Βατικανού για τα θαύματα είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με την αναφορά της CBCP News, του News Arm της Διάσκεψης των Καθολικών Επισκόπων των Φιλιππίνων.

Ο Maeda αποκάλυψε τις έρευνες μετά από μια ειδική Λειτουργία προς τιμήν του Takayama στον καθεδρικό ναό της Μανίλα στις Φιλιππίνες. Ο Καρδινάλιος και 30 άλλοι Ιάπωνες προσκυνητές ταξίδεψαν στη Μανίλα στις 18-22 Δεκεμβρίου, ως μέρος ενός ετήσιου προσκυνήματος στην περιοχή της εξορίας και του θανάτου του Takayama.

Ήταν ένας διάσημος Ιάπωνας πολεμιστής στην εποχή του και άνθρωπος με μεγάλη μάθηση και πολιτισμό. Ο Τακαγιάμα απαρνήθηκε τη δύναμη και τα υπάρχοντά του, αντί της χριστιανικής πίστης. Για την αντίθεσή του, τον εξόρισαν από την Ιαπωνία, μαζί με την οικογένεια του. Μαζί του φυγάδευσε άλλους 350 χριστιανούς στις Φιλιππίνες. Πέθανε από τροπικές ασθένειες, 44 ημέρες μετά στις 3 Φεβρουαρίου 1615.

Το 2016, ο Πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε ένα διάταγμα που χαρακτηρίζει τον θάνατο του Τακαγιάμα ως μαρτύριο. Τον ανακήρυξαν επίσημα Όσιο τον Φεβρουάριο του 2017. Για να αγιοποιηθεί ως ο πρώτος Άγιος σαμουράι της Εκκλησίας, πρέπει να εγκριθεί από το Βατικανό τουλάχιστον ένα επαληθευμένο θαύμα με την “μεσολάβηση” του Τακαγιάμα.

Σαμουράι, στρατηγός, ηγεμόνας… Άγιος;

Γεννημένος σε ένα κάστρο σε μια ευγενή ιαπωνική βουδιστική οικογένεια το 1552, ο Τακαγιάμα μεγάλωσε ως πολεμιστής. Υπόδειγμα του ιαπωνικού πνεύματος και κουλτούρας. Οι Τακαγιάμα ήταν daimyo. Μέλη της τάξης των κυρίαρχων φεουδαρχών που κατείχαν τεράστιες περιουσίες και είχαν το δικαίωμα να δημιουργούν στρατούς.

Όταν ήταν 11 ετών, ο πατέρας του Takayama, Takayama Hida-no-Kami, προκάλεσε έναν χριστιανό ιεροκήρυκα, σε μια συζήτηση. Αν και ο πατέρας του Τακαγιάμα είχε σκοπό να βάλει τέλος στον προσηλυτισμό του Χριστιανού, κατέληξε τόσο εντυπωσιασμένος από τα χριστιανικά επιχειρήματα που μεταστράφηκε στην πίστη μαζί με τον γιο του.

Με άλλα λόγια ο Τακαγιάμα βαφτίστηκε Καθολικός σε ηλικία 11 ετών. Παρά το γεγονός ότι είχε εμπλακεί σε πολέμους και πολιτικές αναταραχές, αυτός και ο πατέρας του χρησιμοποιούσαν την επιρροή τους για να υποστηρίξουν ιεραποστολικές δραστηριότητες στην Ιαπωνία. Υπηρετώντας ως προστάτες των Ιαπώνων Χριστιανών και των οι ιεραπόστολοι.

Με άλλα λόγια ο Takayama και ο πατέρας του επηρέασαν τη μεταστροφή δεκάδων χιλιάδων Ιαπώνων. Σύμφωνα με τα γραπτά ιεραπόστολων ιερέων, ο Τακαγιάμα περνούσε πολλές ώρες σε προσευχή και διαλογισμό σε όλη του τη ζωή. Ειδικά στα τελευταία του χρόνια, όταν οι ιαπωνικοί διωγμοί χειροτέρευαν.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τους κανόνες εκκλησίας «εκεί που πεθαίνει ένας Άγιος είναι εκεί που γεννιέται στον Παράδεισο». Η Μητέρα Τερέζα γεννημένη στην Αλβανία, αλλά είναι γνωστή ως «Αγ. Τερέζα της Καλκούτας» καθώς εκεί πέθανε. Αυτό σημαίνει ότι ο Σαμουράι θα είναι ο πρώτος Άγιος των Φιλιππίνων. Μια χώρα με πολύ έντονη την χριστιανική πίστη.

Η άφιξη του εξοριστικού σκάφους του Τakayama το 1614 ήταν η πρώτη χριστιανική έξοδος από την Ιαπωνία. Κάτι που συνέχισε μέχρι το 1868. Στη συνέχεια για τα επόμενα 254 χρόνια, υπήρχαν ετήσιες αφίξεις με εγκατάσταση στις περιοχές San Miguel και Paco/Dilao της Μανίλα.

ΠΗΓΗ: Catholic News Agency

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά