fbpx

Κυριάκος Μπακιρτζής ο πρώτος αθλητής του Μουάιτάι που βραβεύεται από την ΕΟΕ

Κυριάκος Μπακιρτζής ο πρώτος αθλητής του Μουάιτάι που βραβεύεται από την ΕΟΕ

Αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς για το Μουάιτάι αποτελεί ο Γεωπόνος από την Κομοτηνή, ο Κυριάκος Μπακιρτζής. Με δύο μετάλλια στο στήθος σε τεράστιες διοργανώσεις έγραψε τη δική του ιστορία, εκπροσωπώντας το άθλημα του με τον καλύτερο τρόπο. Το Χάλκινο μετάλλιο στα “European Games” ήταν το πρώτο για το άθλημα στην Ελλάδα και το μοναδικό Ελληνικό σε ρινγκ στη διοργάνωση.

Το πιο σημαντικό γι’ αυτό το μετάλλιο, με τους Ολυμπιακούς κύκλους χαραγμένους, είναι ότι έδωσε τη δική του ώθηση στο ανερχόμενο άθλημα του Μουάιτάι. Οι επιτυχίες φυσικά αντανακλούν στην συνολική δουλειά που γίνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι. Μία Ομοσπονδία με πλάνο και όραμα που υλοποιείται στην πράξη κάθε ημέρα. Παλιός γνώριμος του apexsports.gr ο Κυριάκος, καθώς είχαμε τη χαρά και τιμή να προβάλλουμε τις επιτυχίες του στο παρελθόν (και σίγουρα στο μέλλον). Του ζητήσαμε να μας δώσει το δικό του σχόλιο για την βράβευση από την Ολυμπιακή επιτροπή, τα σχέδια του για το μέλλον. Γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες στην προπόνησή του επιμείναμε και σε αυτό το σημείο, καθώς κατά τη γνώμη μας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

“…Τεράστια τιμή για μένα να εκπροσωπώ το Ελληνικό Μουάιτάι στην πρώτη βράβευση του αθλήματος από την Εθνική Ολυμπιακή επιτροπή. Εξαρχής η συμμετοχή μου στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες ήταν το μεταίχμιό μου σαν αθλητής μέχρι τώρα και η κατάκτηση ενός μεταλλίου που φέρει τους Ολυμπιακούς Κύκλους πάνω τεράστιο κατόρθωμα για μένα! Όσο για την βράβευση ανάμεσα σε όλους τους διακριθέντες αθλητές για το 2023 δεν το περίμενα και η συμμετοχή μου σε μια τέτοια εκδήλωση ήταν πραγματικά πρωτόγνωρη και αισθάνθηκα μεγάλη τιμή και καμάρι. Όταν παρέλαβα το βραβείο από τον τεράστιο Πύρρο Δήμα αισθάνθηκα πραγματικά πολύ περήφανος.

…Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που είναι δίπλα μου σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Ήταν και αυτοί εκεί. Την Ελληνική Ομοσπονδία Μουάιτάι και τον πρόεδρο Ιωάννη Παπαδόπουλο που πίστεψαν και πιστεύουν σε μένα δίνοντας μου την ευκαιρία με τη συμμετοχή στους Ευρωπαϊκούς. Την Εθνική Ολυμπιακή επιτροπή για την πρόσκληση, την Βράβευση και την ανάδειξη του αθλήματος. Τον δάσκαλό μου Νάσο Αργυρόπουλο που είναι δίπλα μου στους αγώνες και μαζί νικάμε, μαζί παλεύουμε και μαζί ανεβαίνουμε βάθρο. Τους προπονητές μου και τους συναθλητές μου στην Ελευθερούπολη, την Κομοτηνή και το Βόλο που με βοηθούν σε κάθε προετοιμασία μου για αγώνες.

Για το 2024 εύχομαι υγεία σε όλους καταρχήν. “Βλέπουμε” Πανελλήνιο πρωτάθλημα το Μάρτιο και πρώτος μεγάλος στόχος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μαΐου. Ενδιάμεσα ίσως βάλουμε με τον δάσκαλο μου και κάποιους αγώνες προετοιμασίας

Νάσος Αργυρόπουλος και Κυριάκος Μπακιρτζής

Το πρόγραμμα των προπονήσεων θέλει πολύ πειθαρχία και προγραμματισμό για να μην χάνο χρόνο και ενέργεια άσκοπα. Δεν ζω από αυτό όποτε δουλεύω καθημερινά με αποτέλεσμα να έχω περιορισμένο χρόνο.

...Το δυσκολότερο κομμάτι είναι η τοποθεσία που κατοικώ η Κομοτηνή καθώς είναι πολύ μακριά από την Αθήνα. Δεν βρίσκω αθλητές εδώ που να κάνουν Μουάιτάι. Πηγαίνω συχνά στην Ελευθερούπολη όπου κάνω δυνατές προπονήσεις για το στραικ κομμάτι με τον πρωταθλητή Γιάννη Στοφορίδη και τους συναθλητές του Γιώργο Αραμπατζή και Δημήτρη Βορδοβαράκη. Στο κομμάτι του κλιντς ξεκίνησα να προπονούμαι με τον Κύπριο αθλητή Γιώργο Χατζηνικολή ο οποίος έχει αγώνες Μουάι Τάι και MMA. Προσπαθώ να κατεβαίνω τακτικά Αθήνα για προπονήσεις τακτικής με το δάσκαλο μου Νάσο Αργυρόπουλο και όταν αυτό είναι αδύνατο πηγαίνω στο παλιό μου γυμναστήριο στο Βόλο όπου κάνω προπονήσεις με τον έμπειρο προπονητή και διαιτητή Αντώνη Μπακομήτρο.

Εάν κούρασα με όλα όσα ανέφερα καταλαβαίνετε τι δυσκολίες έχω προκειμένου να καταφέρω να προπονηθώ σωστά. Ελπίζω και άλλοι αθλητές του Μουάι Τάι να ζήσουν την εμπειρία που έζησα . Πραγματικά ήταν το κάτι άλλο

O αθλητής της Εθνικής, Κυριάκος Μπακιρτζής, βραβεύτηκε την Δευτέρα 15/1/24, από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για τη νίκη του στα ???????? ????? “Κρακοβία-Μαλοπόλσκα 2023”

Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, στην Κρακοβία, κατά το διάστημα 23 – 27 Ιουνίου, κατακτώντας το Χάλκινο Μετάλλιο για την #TeamHellas και για το άθλημά μας, μετά από τη νίκη του Κυριάκου στην κατηγορία Ανδρών -91kg. Το δεύτερο μετάλλιο ήρθε 7-15 Δεκεμβρίου Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Muaythai Ενηλίκων & ???? ??? στην Αττάλεια. Χάλκινο Μετάλλιο από τον Κυριάκο Μπακιρτζή, με την τρίτη θέση στην κατηγορία Ανδρών -91kg. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά