fbpx

Karate 1-Premier League: Πρώτη ημέρα με καλές ελληνικές εμφανίσεις  

Karate 1-Premier League: Πρώτη ημέρα με καλές ελληνικές εμφανίσεις  

Το Karate 1-Premier League διεξάγεται από 26 έως τις 28 Ιανουαρίου στο Παρίσι. Μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις, της WKF , της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε για το 2024.

Με το επίπεδο να είναι πολύ υψηλό και να βρίσκονται οι καλύτεροι 32 σε κάθε κατηγορία, η ελληνική αποστολή έκανε μια εξαίρετη εμφάνιση την πρώτη ημέρα. Πέρα από την τεράστια επιτυχία του Κωνσταντίνου Μαστρογιάννη, ο οποίος αύριο αγωνίζεται στον τελικό των -84 κιλών, εχθές είχαμε κι άλλους τέσσερις εκπροσώπους μας. 

Στα -61 κιλά η Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου στον πρώτο αγώνα έχασε με 3-1 από το φαβορί της κατηγορίας  την Ιρανή Golshadnezhad Atousa. Στη συνέχεια επικράτησε με 6-3 της Vashchyshyn Viktoriya από την Ουκρανία, για να ηττηθεί με 5-3 από την Alameri Sarah. 

Στα katas η πρώτη εκπρόσωπος μας, η Αθηνά Τσιακμάκη ξεκίνησε με μια νίκη επι της Βρετανίδας Williams Danni, για να ηττηθεί από τις Ohuchi Mirisa και Miskova Veronika (πολύ οριακά) και να μείνει εκτός συνέχειας. 

Η έτερη ελληνίδα αθλήτρια στα katas, Τζωρτζίνα Ξένου με μια νίκη επί της Dominici Roberta και μια ήττα από την Lau Mo Sheung Grace έμεινε και αυτή εκτός συνέχειας τουρνουά. 

Στα -60 κιλά το μεγάλο όνομα του ελληνικού Καράτε, ο παγκόσμιος Στέφανος Ξένος ξεκίνησε πολύ δυνατά. Νίκησε τους Dasoul Michael με 3-2, Haas Florian με 6-0 και έφερε μια ανώδυνη ισοπαλία με τον Savadov Farid. Στον αγώνα της 8αδας που θα τον έβαζε στους 4 κορυφαίους αντιμετώπισε τον Τούρκο Eray Samdan, ο οποίος πήρε τη νίκη παρά το ισόπαλο αποτέλεσμα. Η πορεία του Samdan έως τον τελικό έφερε το Στέφανο στα ρεπεσάζ, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Rayyan Meziane για την 3η θέση. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά