fbpx

Ο Κύπριος Χρίστου διεκδικεί Παγκόσμιο τίτλο WBC στη Μαδρίτη

Ο Κύπριος Χρίστου διεκδικεί Παγκόσμιο τίτλο WBC στη Μαδρίτη

Ο Κύπριος ανερχόμενος πρωταθλητής του Μούαιτάι, ανεβάζει τον πήχη ψηλά για ακόμα μία φορά. Κάτοχος ήδη του Μεσογειακού Επαγγελματικού Τίτλου, ο Νικόλας Χρίστου, βάζει στο στόχαστρο τον Επαγγελματικό Παγκόσμιο Τίτλο της WBC. Θα τον διεκδικήσει στην κατηγορία Featherweight (57κιλά) στις 2 Μαρτίου στη Μαδρίτη. Ο Χρίστου είναι αθλητής της γνωστής Σχολής Rock Diamond στη μεγαλόνησο, με προπονητή τον Σόλωνα Χαραλάμπους. Να θυμίσουμε ότι ο Σόλωνας έχει κάνει μεγάλη καριέρα στο Μουάιτάι (και) στην Ελλάδα διεκδικώντας και κατακτώντας σημαντικούς τίτλους.

Σόλων Χαραλάμπους και Νικόλας Χρίστου

Αντίπαλος του Νικόλα ο ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής της WBC Αντόνιο Όρντεν (32). Να σημειωθεί ότι ο Ισπανός είναι αθλητής της κορυφαίας διοργάνωσης στον κόσμο, ONE Championship, αγωνίστηκε μάλιστα εκεί στο τελευταίο event στο Λουμπινί. Περιττό να υπογραμμίσουμε ότι αγωνίζεται εντός έδρας κυριολεκτικά καθώς η Μαδρίτη είναι η πόλη του! Τον τίτλο της WBC τον κατέκτησε το 2021 με νοκ άουτ στον 1ο γύρο με γόνατο επί του Ιταλού διεκδικητή.

Antonio “El Zurdo” Orden

Αναμφίβολα ένα πολύ δύσκολο έργο για τον Χρίστου και τον προπονητή του. Παρόλα αυτά, ο Κύπριος πρωταθλητής καθώς και ο έμπειρος προπονητής του μας δήλωσαν ότι, “αντίπαλος με μεγάλο όνομα στον χώρο κάνει την προσπάθεια πιο ξεχωριστή”, και ευελπιστούν στο καλύτερο αποτέλεσμα. Ο αγώνας είναι το main event στη διοργάνωση “The Game – Extreme Fighters”

Ο Χρίστου μαζί με τον προπονητή του Χαραλάμπους βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Ταϊλάνδη για το κύριο μέρος της προετοιμασίας. Επιστροφή στην Κύπρο στις 8 Φεβρουαρίου για το τελικό μέρος

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά