fbpx

Σάμπο: Ραγδαία ανάπτυξη, τουρνουά μέχρι στην Μπουρκίνα Φάσο!

Σάμπο: Ραγδαία ανάπτυξη, τουρνουά μέχρι στην Μπουρκίνα Φάσο!

Ο πρώτος εθνικός διαγωνισμός SAMBO πραγματοποιήθηκε στη Μπουρκίνα Φάσο από τις 26 έως τις 28 Ιανουαρίου. Το τουρνουά διοργανώθηκε από την Burkinabe SAMBO Sports Association με την υποστήριξη του African Initiative Association, αναφέρει το «burkina24.com».

Δεκάδες αθλητές και αθλήτριες αγωνίστηκαν σε διάφορες κατηγορίες κιλών, συμπεριλαμβανομένων κοριτσιών και αγοριών. Το τουρνουά ήταν μέρος του 48ωρου προγράμματος SAMBO Days. Σύμφωνα με τον Stephane Traore, μέλος της Αφρικανικής Ένωσης Πρωτοβουλίας, είναι ένας τρόπος προώθησης ταλέντων στο άθλημα. O προπονητής του International SAMBO, Amidu Gindo, ενημέρωσε ότι οι αγώνες διεξήχθησαν σε Defense και Combat Sambo.

Ο πρωταθλητής της Μπουρκίνα Φάσο Ισραέλ Μάνο κέρδισε τον διαγωνισμό στην κατηγορία των +98 κιλών ανδρών. Μερικοί από τους νικητές θα συναντήσουν άλλες χώρες μέλη της Συμμαχίας των Κρατών του Σαχέλ και Ρώσους αθλητές τις επόμενες ημέρες. Η Burkina Faso SAMBO Sports Association (ASBS) δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020. Εκπροσωπείται σε όλες τις περιοχές της αφρικανικής χώρας και αριθμεί περίπου 200 μέλη. Υπάρχουν 10 επίσημοι σύλλογοι εντός της ASBS.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά