fbpx

Jérôme Le Banner ο πρώτος εισακτέος στο ISKA Hall of Fame

Jérôme Le Banner ο πρώτος εισακτέος στο ISKA Hall of Fame

Η ISKA ανακοίνωσε ότι ο Jérôme “Geronimo” Le Banner είναι ο πρώτος εισακτέος στο ISKA Modern Hall of Fame. Μέρος της εναρκτήριας σειράς “ΘΡΥΛΙΚΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ“. Η τελετή έγινε στις 8 Φεβρουαρίου στο διάσημο Grand Palais Ephémère του Παρισιού. Κάτω από τον εμβληματικό Πύργο του Άιφελ και μπροστά σε μπροστά σε ένα κοινό από εκατοντάδες Γάλλους οπαδούς του Kickboxing. Η παρουσίαση μέρος του Gala Multi-World Title ISKA μεταδόθηκε ζωντανά στο RMC Sports.

Ο Jérôme Le Banner γεννήθηκε στη γαλλική πόλη της Χάβρης, στην περιοχή της Νορμανδίας. Άρχισε να προπονείται στο τζούντο σε ηλικία πέντε ετών. Όταν ήταν δεκατεσσάρων, το Fist of Fury του Bruce Lee τον επηρέασε τόσο πολύ που άρχισε να ενδιαφέρεται να πυγμαχήσει. Ξεκίνησε να προσπαθεί να ενσωματώσει τις τεχνικές του Jeet Kune Do που είχε δει στην ταινία. Στα δεκαέξι του άρχισε να ασκεί το Kyokushin Karate. Αλλά ήταν το Jeet Kune Do που του έδωσε τη στάση του αριστερόχειρα. Κάτι που διατήρησε σε όλη την καριέρα του, παρόλο που είναι δεξιόχειρας.

Τελικά ασχολήθηκε με το MuayThai σε ηλικία 18 ετών. Στη συνέχεια έκανε το ντεμπούτο του στους πρώτους αγώνες του full contact kickboxing. Στα 19 κατείχε τον γαλλικό τίτλο της ISKA και αμέσως μετά κέρδισε την ευρωπαϊκή ζώνη ενάντια στον Andy Mayo και τη Διηπειρωτική ζώνη στη Νότια Αφρική εναντίον του Mike Bernardo.

Τα θρυλικά επιτεύγματα της καριέρας του Geronimo περιλαμβάνουν τρεις διαφορετικούς Παγκόσμιους τίτλους ISKA Super Heavyweight και δύο διαδοχικά Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix K-1. Η πορεία του περιελάμβανε αξιοσημείωτες νίκες επί των Ernesto Hoost (δύο φορές), Francisco Filho, Mark Hunt (τρεις φορές), Sam Greco, Mike Bernardo (δύο φορές), Peter Aerts, Rick Roufus, Remy Bonjasky, Tyrone Spong, Stefan Leko (δύο φορές), Masaaki Satake, Maurice Smith, Gary Goodridge (δύο φορές), Musashi (δύο φορές), Cyril Abidi και Choi Hong-man (δύο φορές). Κέρδισε δύο συνεχόμενα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix K-1.

Με μεγάλη υπερηφάνεια τιμούμε τον Jérôme “Geronimo” Le Banner και τον καλωσορίζουμε ως το πρώτο μέλος της εναρκτήριας κατηγορίας των ΘΡΥΛΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ στο ISKA Modern Hall of Fame.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά