fbpx

«Ταξίδι στη Μεσαιωνική Σπαθασκία και στο Cosplay» (vids)

«Ταξίδι στη Μεσαιωνική Σπαθασκία και στο Cosplay» (vids)

Την Δευτέρα, 12 Φεβρουάριου διεξήχθει στη ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ ένα μοναδικό ταξίδι στα πέρατα της ιστορίας. Στην καρδιά του Μεσαίωνα, όπου η τέχνη του πολέμου συναντά τον πολιτισμό, και στο μέλλον του σύμπαντος του Πόλεμου των Άστρων.

Πρόκειται για την έκθεση του φίλου του φορέα και Ξιφομάχου της Ακαδημίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών ‘Λεοντες’, κ. Γιώργου Σακέλλη με τίτλο: «Ταξίδι στη Μεσαιωνική Σπαθασκία και στο Cosplay».

Η πρωτοποριακή αυτή έκθεση, έλαβε χώρα στον πολυχώρο της ΚΛΙMΑΚΑΣ που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου της, επί της οδού Ευμολπιδών 30-32, στον Κεραμικό.

«Ελάτε να γυρίσουμε το χρόνο 1500 χρόνια πίσω και ετοιμαστείτε να γίνετε μάρτυρες μιας μοναδικής επίδειξης Σπαθασκίας. Βγαλμένη από μια περίοδο όπου οι ιππότες άφηναν το σημάδι τους με κομψότητα και τέχνη. Ελάτε να εξερευνήσετε τον κόσμο των ιπποτών, να ζήσετε τη μαγεία της μάχης, και να βυθιστείτε σε έναν κόσμο γεμάτο ιστορία και περιπέτεια. Μη χάσετε την μοναδική ευκαιρία να βρεθείτε στην καρδιά του Μεσαίωνα με μια σπάθα στο χέρι!», αναφέρει η πρόσκληση της ΚΛΙΜΑΚΑΣ .

Η παρουσίαση χωρίστηκε σε δύο μέρη. Στο πρώτο έγινε παρουσίαση Μεσαιωνικής και Βυζαντινής Σπαθασκίας από τους Ξιφομάχους της σχολής κα Μαρία Τουλουμτζή, και κ. Αντώνιο Γεωργιάδη.

Στο 2ο μέρος της εκδήλωσης, ο κ. Γιώργος Σακελής ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους μέσω του ήρωα Kylo Ren στο φανταστικό σύμπαν του Πόλεμου των Άστρων, μαθαίνοντάς τους την ιδιαίτερη έννοια του Cosplay, της δραστηριότητας δηλαδή όπου οι άνθρωποι ντύνονται και ενσαρκώνουν χαρακτήρες από τον κινηματογράφο, τα κόμικς, τα video games ή άλλα μέσα ψυχαγωγίας.

Ταυτόχρονα, όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικές τρισδιάστατες ζωγραφιές που εκτίθενται στον Πολυχώρο της ΚΛΙΜΑΚΑΣ.

Η έκθεση, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δεξιοτήτων και των ταλέντων των φίλων της ΚΛΙΜΑΚΑΣ στο ευρύτερο κοινό, θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 16:30 μμ. Ενώ, θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό τις ημέρες: Τρίτη (13/2), Τετάρτη (14/2) και Πέμπτη (15/2), ώρες : 14:30-16:30μμ.

Την Οργάνωση και την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Άκης Μακρυγιάννης, ψυχολόγος Κέντρου για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, ΚΛΙΜΑΚΑ.

Δείτε το Πρώτο μέρος της Παρουσίασης εδώ:

YouTube video

Δείτε το δεύτερο μέρος της παρουσίασης εδώ:

YouTube video

Μάθε Οπλομαχία και Ένοπλο Παμμαχον με μαθήματα δια ζώσης και διαδικτυακά

Πληροφορίες στο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο [email protected]

#byzantine_swordsmanship #klimaka #piraeus #athens #greece #longsword #fencing #byzantine_hoplomachia #laserfencing #lightsaber #cosplay #reenactment #livingbyzantium #knight #byzantinereenactment #byzantine_reenactment #tradition

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά