fbpx

Bραβεύσεις διακριθέντων και απολογισμός έτους από ΕΟΓΣΚΦ και Χρήστο Παπαχρήστο

Bραβεύσεις διακριθέντων και απολογισμός έτους από ΕΟΓΣΚΦ και Χρήστο Παπαχρήστο

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 17/2 βραβεύσεις διακριθέντων αθλητριών και αθλητών για το 2023 και η κοπή της βασιλόπιτας, από την ΕΟΓΣΚΦ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η πολιτιστική ακόλουθος της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κα Wang Ying. Η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κα Κουρή Μαρία. Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ευθυμίου Ανδρέας, που παραχώρησε και την αίθουσα της εκδήλωσης.

Επίσης ο Διευθυντής του Κέντρου Κινέζικης κουλτούρας στην Αθήνα κ. Wang Jiang Tao. Ο καθηγητής των ΤΕΦΑ και διευθυντής της σχολής προπονητών Γ’ κατηγορίας που πραγματοποιήθηκε την χρονιά που πέρασε κ. Γαργαλιάνος Δημήτριος. Ο κ. Τζαβάρας Κωνσταντίνος υπεύθυνος βαρέων αθλημάτων και υγρού στίβου, υπεύθυνος για το άθλημα του Γουσου Κουνγκ Φου στη ΓΓΑ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παπαχρήστος Χρήστος έκανε μια συνοπτική ανασκόπηση της αγωνιστικής χρονιάς που πέρασε και δήλωσε τα εξής:
“1ος σταθμός το 23ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τον Μάιο, με συμμετοχή περίπου 700 αθλητριών και αθλητών από 57 Αθλητικά σωματεία. Ο 2ος σταθμός το 7ο Βαλκανικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Αδριανούπολη της Τουρκίας στις 14-17 Αυγούστου. Η χώρα μας συμμετείχε με 3 αθλητές και μία αθλήτρια.

Ακολουθεί ο 3ος σταθμός στην αγωνιστική χρονιά που πέρασε το 9ο παγκόσμιο πρωτάθλημα παραδοσιακού Wushu που πραγματοποιήθηκε στο Emei shai της Κίνας 23 με 28 Αυγούστου. Στο πρωτάθλημα αυτό η αποστολή της εθνικής μας ομάδας ήταν η 2η πολυπληθέστερη σε συμμετοχές μετά από αυτή των ΗΠΑ. Συμμετείχαν 58 αθλήτριες και αθλητές.

4ος σταθμός το παγκόσμιο πρωτάθλημα αγωνιστικού Wushu που πραγματοποιήθηκε στο Ντάλας των ΗΠΑ από 16 με 20 Νοεμβρίου. Συμμετείχαμε με 2 αθλητές στα αγωνιστικά Taolu και μια αθλήτρια στο Sanda. Ο 5ος σταθμός το 8ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παραδοσιακού Wushu που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη 14 με 17 Δεκεμβρίου. Ήμασταν η πολυπληθέστερη Εθνική ομάδα με 72 αθλητές και αθλήτριες.

Όλες εσείς οι αθλήτριες, οι αθλητές, οι προπονήτριες, οι προπονητές, τα διοικητικά στελέχη των σωματείων και της Ομοσπονδίας μαζί με τους γονείς και τους φίλους του αθλήματος αποτελείται τον πλούτο της Ομοσπονδίας μας, πλούτο που πρέπει να διαφυλάξουμε και να αναπτύξουμε. Όλες και όλοι μαζί μπορούμε να ανεβάσουμε το wushu εκεί που πραγματικά του αξίζει. Στην κορυφή των μαχητικών αθλημάτων.

Το wushu, τo Kung fu πέρα από άθλημα είναι και ένα μεγάλο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομίας της Κίνας που ενσαρκώνει δύο μεγάλα φιλοσοφικά κινήματα αυτό του Βουδισμού και αυτό του Ταοισμού. Η πολιτιστική αυτή κληρονομία φτάνει σε εμάς αδιάρρηκτα και συνεχόμενα μέσα από μια ιστορία εκατοντάδων χρόνων.

Οι Κινέζικες πολεμικές τέχνες (Zhong Guo Wushu), Wu σημαίνει πόλεμος, shu σημαίνει τέχνη είναι ένα από τα 7 είδη τέχνης της Κίνας μαζί με την τέχνη του τσαγιού, της καλλιγραφίας, της ποίησης, του θεάτρου, της όπερας, της ζωγραφικής και της μουσικής.

Η σπουδαιότητα της ενασχόλησης με το wushu μας δίνει την δυνατότητα τόσο της καλλιέργειας του αγωνιστικού και μαχητικού μας πνεύματος όσο και της εμβάθυνσης στις πανανθρώπινες αξίες.
Κλείνοντας εύχομαι να έχουμε μια πλούσια αγωνιστική χρονιά χωρίς τραυματισμούς για τις αθλήτριες και τους αθλητές μας , εύχομαι δημιουργικότητα , υγεία και ειρήνη σε όλους σας.

Στην συνέχεια ακολούθησε προβολή βίντεο από τις αγωνιστικές προσπάθειες των αθλητριών και των αθλητών μας. Ακολούθησε μια 15λεπτη επίδειξη από αθλητές της Ομοσπονδίας μας την οποία επιμελήθηκε η Γενική Γραμματέας της Τεχνικής Επιτροπής κα Μάχη Κουντούρη και ο Εθνικός προπονητής κ. Δερβέντης Παναγιώτης. Η εκδήλωση έκλεισε με τις βραβεύσεις των αθλητριών και των αθλητών μας. Ευχαριστούμε την Κυρία Ηρώ Βαλαγκούτη για την τεχνική υποστήριξη τον Κύριο Σβολόπουλο Γεώργιο για την δημιουργία του βίντεο και όλες και όλους που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η όμορφη εκδήλωση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά