fbpx

Nα παίξεις 110 γύρους Πυγμαχία και να βγει… ισοπαλία!

Nα παίξεις 110 γύρους Πυγμαχία και να βγει… ισοπαλία!

Σχεδόν 130 χρόνια πριν κατεγράφη ο μακροβιότερος αγώνας στην ιστορία της επαγγελματικής Πυγμαχίας με γάντια. Ήταν ο αγώνας μεταξύ του Andy Bowen από την Νέα Ορλεάνη (1867-94) και του Jack Burke (Τέξας, 1869-1913). Η μάχη τους στη Λουιζιάνα της Νέας Ορλεάνης έκανε το γύρο του κόσμου και τράβηξε την προσοχή και τον θαυμασμό των φαν πυγμαχίας. Ήταν η άνευ προηγουμένου επίδειξη αντοχής και αποφασιστικότητας που σόκαρε τον κόσμο.

Διαρκώντας για απίστευτους 110 γύρους σε 7 ώρες και 19 λεπτά, αυτή η μάχη των θελήσεων δοκίμασε τα σωματικά και πνευματικά όρια και των δύο μαχητών. Η απόλυτη τρέλα και η απίστευτη αντοχή που επιδεικνύονταν κατά τη διάρκεια του αγώνα άφησαν τους θεατές με δέος. Με μερικούς ακόμη και να υποκύπτουν στον ύπνο από την απόλυτη εξάντληση της μαρτυρίας μιας τόσο αξιοσημείωτης επίδειξης αθλητικού πνεύματος.

Αυτό το εξαιρετικό γεγονός θα παραμείνει αναμφίβολα στο βιβλίο της ιστορίας της πυγμαχίας. Διήρκεσε 110 γύρους, 7 ώρες 19 λεπτά (9:15 μ.μ.-4:34 π.μ.) στις 6 Απριλίου 1893. Κηρύχθηκε στο τέλος ως μη διαγωνισμός no contest (αργότερα άλλαξε -ευτυχώς- σε ισοπαλία).

Η φωτογραφία είναι από τον αγώνα Ray Campbell vs Dick Hyland (1913) με τον Ray Campbell αριστερά να είναι ο τελικός νικητής

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά