fbpx

Βυζαντινή Σπαθασκία σε Ακαδημαϊκό άρθρο στρατιωτικής ιστορίας 

Βυζαντινή Σπαθασκία σε Ακαδημαϊκό άρθρο στρατιωτικής ιστορίας 

Η Βυζαντινή Σπαθασκία (Ρωμαϊκή Σπαθασκία) αναλύεται σε ακαδημαϊκό άρθρο στρατιωτικής ιστορίας με τίτλο: «The Art of Single Combat in the Eastern Roman Empire», για το νέο Ακαδημαϊκό τεύχος του NAM Medioevo (Nuova Militare Antologia). Αρθρογράφος είναι o Ιταλός ιστορικός, αναβιωτής και ξιφομάχος κ. Mattia Caprioli.

Το άρθρο εξηγεί και αναλύει την ξιφασκία στην ύστερη Ρωμαϊκή ( πρώιμη Βυζαντινή ) την μέση και ύστερη περίοδο. Η ακαδημαϊκή αυτή μελέτη είναι πάρα πολύ σημαντική για την Ιστορική Ξιφασκία και την Ιστορική αναβίωση και παρακολουθήστε με μεγάλο ενδιαφέρον από την κοινότητα.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι στην βιβλιογραφία αυτής της μοναδικής  ακαδημαϊκής μελέτης, υπάρχουν τα άρθρα και οι εργασίες του εκπαιδευτή της Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών ‘Λέοντες’ (της μοναδικής σχολής που διδάσκει Βυζαντινή Οπλομαχία στην Ελλάδα και από τις πρώτες που κάνει ιστορική αναβίωση) και προπονητή Ξιφασκίας κ.  Γεώργιο Ε. Γεωργά πάνω στις Βυζαντινές Πολεμικές Τέχνες, την Βυζαντινή Ξιφομαχία και Οπλομαχία.

Και οι δύο ερευνητές ευελπιστούν να συναντηθούν και να δοκιμάσουν μαζί τις αυθεντικές Ρωμαϊκές τεχνικές Οπλομαχίας.

Το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: The Art of Single Combat in the Eastern Roman Empire

YouTube video
Δείτε βίντεο από Ιταλούς αναβιωτές που παρουσιάζουν τον Βυζαντινό στρατό την περίοδο του Μέγα Θεοδόσιου
YouTube video
Δες Βυζαντινή Οπλομαχία της πρώιμη περιόδου
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά