fbpx

Προ-Ολυμπιακό Τουρνουά Πυγμαχίας: Πως μοιράζονται τα εισιτήρια

Προ-Ολυμπιακό Τουρνουά Πυγμαχίας: Πως μοιράζονται τα εισιτήρια

Το 1ο Παγκόσμιο Προ-Ολυμπιακό τουρνουά Boxing Road to Paris θα ξεκινήσει στο Busto Arsizio της Ιταλίας, στο E-Work Arena από 3-11 Μαρτίου.

Με παρουσία 632 αθλητών (399 άντρες και 233 γυναίκες) από 112 Εθνικές Ομοσπονδίες και την Boxing Refugee Team, καθώς και μεμονωμένοι ουδέτεροι αθλητές θα διαγωνιστούν για 49 θέσεις για το Παρίσι 2024 σε 13 κατηγορίες βάρους (7 αγωνίσματα ανδρών με 28 διαθέσιμες θέσεις και 6 αγώνες Γυναικών με 21 διαθέσιμες θέσεις).

Σύμφωνα με την κύρια εντολή της PBU (Paris Boxing Unit) και για να επικεντρωθούν στους αθλητές και στο δρόμο τους προς το Παρίσι, οι πυγμάχοι θα αγωνίζονται μόνο μέχρι να κατανεμηθούν οι θέσεις των ποσοστώσεων και δεν θα πραγματοποιηθούν αγώνες μεταλλίων και τελετές μεταλλίων κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Ως εκ τούτου, το τουρνουά θα διαρκέσει μέχρι και τους προημιτελικούς σε όλες τις κατηγορίες βάρους (4 θέσεις διαθέσιμες σε κάθε αγώνισμα), εκτός από την κατηγορία των 57 κιλών γυναικών (2 διαθέσιμες θέσεις), που θα διαρκέσει μέχρι και τον ημιτελικό και την κατηγορία των 60 κιλών γυναικών (3 διαθέσιμες θέσεις), όπου ένα box-off θα «αποφασίσει» για την τρίτη διαθέσιμη θέση.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ιταλική Τοπική Οργανωτική Επιτροπή (LOC) υπό την εποπτεία της Paris Boxing Unit 2024 (PBU), μιας ad-hoc μονάδας που δημιουργήθηκε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ με εντολή να οργανώσει και να εξασφαλίσει Προκριματικά Τουρνουά και Αγώνες Πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024. Η απόφαση αυτή ακολούθησε την αναστολή της Ολυμπιακής αναγνώρισης της Διεθνούς Ένωσης Πυγμαχίας (IBA) από τη Σύνοδο της ΔΟΕ τον Ιούνιο του 2019, η οποία στη συνέχεια αποσύρθηκε από τη Σύνοδο της ΔΟΕ τον Ιούνιο του 2023, και την ανακοίνωση τον Ιούνιο του 2022 ότι η IBA δεν θα διεξήγαγε τα Ολυμπιακά Προκριματικά Τουρνουά Πυγμαχίας και τον Αγώνα Πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Μετά το Busto Arsizio, ένα δεύτερο Παγκόσμιο Προ-Ολυμπιακό Τουρνουά θα διεξαχθεί στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης τον Μάιο.

Πυγμαχία: Ο δρόμος για το Παρίσι περνά από το Μιλάνο- «Πάτησε» Ιταλία η Εθνική 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά