fbpx

Η επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΒΕ στο Poomsae Bulgaria OPEN

Η επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΒΕ στο Poomsae Bulgaria OPEN

Η ανάπτυξη των Poomsae ήταν και παραμένει προτεραιότητα για τη διοίκηση της Ένωση Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος. Ήδη ο αριθμός των αθλητών και αθλητριών που ασχολούνται με το Τεχνικό κομμάτι του ταεκβοντό στη Βόρεια Ελλάδα έχει πολλαπλασιαστεί. Kάτι άλλωστε που αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις συμμετοχής στα προκριματικά πρωταθλήματα της Ένωσης καθ` όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Προς ενίσχυση της αναπτυξιακής πολιτικής, η ΕΤΑΒΕ, δημιούργησε μέσω των προκριματικών πρωταθλημάτων, επίλεκτη ομάδα Poomsae, η οποία την πρσεχή Δευτέρα, θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε βαθμολογούμενο τουρνουά G1 και συγκεκριμένα στο Bulgaria Open που γίνεται στη Σόφια.

Μια ομάδα έξι αθλητών και αθλητριών, θα ταξιδέψει σήμερα (Κυριακή) για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο τεχνικών πρωταθλημάτων της ΕΤΑΒΕ, Ιωακείμ Πεχλιβάνη αλλά και τους Φανή Πανάκα και Antonis Arvanitidis, προπονητές των κλιμακίων Poomsae της Ένωσης.

Οι αθλητές που θα αγωνιστούν είναι οι Δημήτριος Αλεπλιώτης (ΑΣ Σάρισα), Σταύρος Μαμούτος Καλαϊτζής (ΑΣ Χουαράνγκ), Όλγα Μίγκου (ΑΣ Χουαράνγκ), Ελένη Καλαντίδου (ΑΣ Χουαράνγκ), Αλεξάνδρα Μουμουλίδου (ΑΣ Χουαράνγκ) και Παναγιώτης Τατσόγλου (ΑΣ Ανατολικός Πυλαίας).

«Τα Πούμσε στη Βόρεια Ελλάδα ανοίγει πλέον νέους ορίζοντες με τη συμμετοχή επίλεκτης ομάδας σε διεθνές βαθμολογούμενο τουρνουά G1. Μιας ομάδας από νέα παιδιά που προέκυψε από τα προκριματικά τουρνουά που διοργάνωσε η ΕΤΑΒΕ με μεγάλη επιτυχία. Πλέον το τεχνικό κομμάτι του ταεκβοντό μπαίνει σε νέα τροχιά! Δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο κύρος στις διοργανώσεις της Ένωσης», είπε ο επικεφαλής τεχνικών πρωταθλημάτων της ΕΤΑΒΕ, Ioakeim Pechlivanis.

Αναφορικά με το βαθμό δυσκολίας που θα έχει το τουρνουά της Βουλγαρίας είπε ότι «το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι σε αναζήτηση βαθμών για να μπορέσουν να προκριθούν σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την ΕΤΑΒΕ αποτελείται από νέους αθλητές. Αυτό που θέλουμε και επιδιώκουμε είναι να αποκτήσουν εμπειρία. Δεν έχουμε απαιτήσεις. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είναι σε καλό επίπεδο, αλλά σε τέτοια βαθμολογούμενα τουρνουά συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες με πολύ μεγάλη εμπειρία. Με τη συμμετοχή μας στο G1, ουσιαστικά δίνουμε την ευκαιρία στα νεαρά παιδιά να εξοικειωθούν στο μοτίβο των διεθνών πρωταθλημάτων».

Ο Ιωακείμ Πεχλιβάνης δεν έκρυψε ότι η πορεία των Poomsae στη Βόρεια Ελλάδα είναι διαρκώς ανοδική αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά «το 2015 στα πρωταθλήματα της ΕΤΑΒΕ συμμετείχαν περίπου οκτώ σύλλογοι, ενώ φέτος, στο τρίτο προκριματικό εάν δεν κάνω λάθος, έφτασαν τους 30. Περισσότεροι από 150 αθλητές και αθλήτριες έλαβαν μέρος, σε ένα πρωτάθλημα με έντονο ανταγωνισμό. Γενικά, στη Βόρεια Ελλάδα τα Poomsae έχουν ανάπτυξη, κάτι άλλωστε που φάνηκε και από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Βέβαια χρειάζεται δουλειά για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο επίπεδο των αθλητών του εξωτερικού, ωστόσο γίνεται σημαντική προσπάθεια από την Ένωση. Με σεμινάρια, προπονητικά καμπ και πολλές ακόμη δραστηριότητες Όσο θα υπάρχουν τέτοιες ενέργειες, τόσο μεγαλύτερη εξέλιξη θα έχουν τα Poomsae και τόσο περισσότερος κόσμος θα έρχεται σε αυτά».

Επισήμανε ότι η ανάπτυξη των Poomsae περνάει από τα σωματεία και την αφοσίωση των δασκάλων του ταεκβοντό πάντα στο τεχνικό κομμάτι («όλοι γνωρίζουν Poomsae, απλά δεν εξειδικεύονται περισσότερο από κάποιους άλλους ώστε να τα αναπτύξουν στους συλλόγους τους»), ενώ έστειλε και το μήνυμα, πως παρά το βαθμό δυσκολίας που έχουν, είναι συναρπαστικά και μπορούν να δώσουν λύσεις ακόμα και στη… δύσκολη καθημερινότητα!

«Μέσα από τα Poomsae μαθαίνεις το σώμα σου. Νιώθεις ευεξία. Νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Η ενασχόλησή σου με το τεχνικό κομμάτι του ταεκβοντό, σε απομονώνει απ` όλα τα προβλήματα της ημέρας που μπορεί να έχεις. Σε κρατάνε συγκεντρωμένο. Φέρνουν ισορροπία. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας των ανθρώπων που ασχολούνται με το Poomsae».

Το ΔΣ της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος εύχεται καλό ταξίδι και καλή επιτυχία στην επίλεκτη ομάδα Poomsae.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά