fbpx

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τάεκβοντο Κωφών: Το 4ο μετάλλιο της Ελλάδος το 2ο δικό της η Ειρήνη Μαχαιρίδου

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τάεκβοντο Κωφών: Το 4ο μετάλλιο της Ελλάδος το 2ο δικό της η Ειρήνη Μαχαιρίδου

Το τέταρτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής και δεύτερο δικό της κατέκτησε σήμερα (Παρασκευή, 29/3) η Ειρήνη Μαχαιρίδου, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τάεκβοντο Κωφών, που διεξήχθη στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν, το Μπίσκεκ.

Μετά το χάλκινο μετάλλιο στα μικτά ζευγάρια poomsae, που είχε κατακτήσει στην πρεμιέρα των αγώνων με τον Κωνσταντίνο Καλαϊτζή, η μόλις 16,5 χρονών «χάλκινη» ολυμπιονίκης «πάλεψε» με μεγαθήρια και κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Η Ειρήνη Μαχαιρίδου, αγωνίστηκε στο Kyorugi στα –67κ. αρχικά  νίκησε την Άλντα Μακάτοβα, από το Καζακστάν, στη συνέχεια στον ημιτελικό πέρασε και το «εμπόδιο» της Κινέζας Ξιαχονγκ Ξου, εύκολα με 2-0 και πέρασε στον τελικό. Εκεί βρέθηκε απέναντι στην Ολυμπιονίκη της Βραζιλίας (τότε στα +67κ.) Ματέα Κολοβρατ, από την Κροατία, όπου μέτρησε η εμπειρία της και κατάφερε να πάρει τη νίκη, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το δεύτερο μετάλλιο της, στη διοργάνωση. Η ίδια αθλήτρια κατέκτησε και την 5η θέση στο ατομικό poomsae.

Η «αργυρή» παγκόσμια πρωταθλήτρια καθώς και η υπόλοιπη ελληνική αποστολή επιστρέφουν την Κυριακή (31/3, 20:15) στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά