fbpx

Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος: Διδάσκει ξανά στο Παγκόσμιο Συνέδριο του W.O.S.D.

Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος: Διδάσκει ξανά στο Παγκόσμιο Συνέδριο του W.O.S.D.

Από 28 έως 30 Ιουνίου η πρωτεύουσα της Ιταλίας, η Ρώμη, υποδέχεται για ακόμη μια φορά το Παγκόσμιο Συνέδριο της World Organization of Self Defence, του W.O.S.D. Οι πρώτες επιβεβαιώσεις παρουσίας διεθνών εκπαιδευτών- δασκάλων είναι γεγονός. Σε αυτούς περίοπτη θέση έχει και το όνομα του δικού μας, του Shihan Νεκτάριου Λυκιαρδόπουλου. Ο Έλληνας δάσκαλος μετά και την περυσινή του παρουσία θα δώσει και φέτος το παρόν.

Ο Kancho Antonio la Salandra απευθύνοντας μήνυμα υποδοχής τόνισε και τη σημασία να υπάρχουν εκπαιδευτές από όλο τον κόσμο.

Σε έναν όλο και πιο παγκοσμιοποιημένο κόσμο, η σημασία της ύπαρξης διεθνών δασκάλων που μοιράζονται τις σκέψεις και το όραμά μας σε μια εκδήλωση έχει θεμελιώδη ρόλο. Αυτό όχι μόνο εμπλουτίζει την προοπτική των εμπλεκόμενων ατόμων. Επιπρόσθετα συμβάλλει επίσης στη δημιουργία ενός ευρύτερου και πιο διαφοροποιημένου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

Η παρουσία δασκάλων από διάφορα μέρη του κόσμου προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία μάθησης. Η πολιτισμική, γλωσσική και μεθοδολογική πολυμορφία που φέρνουν μαζί τους εμπλουτίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Αυτό βοηθά τους μαθητές να εξερευνήσουν νέες προοπτικές και προσεγγίσεις. Η συνάντηση με διεθνείς δασκάλους διεγείρει το μυαλό των μαθητών. Τους ωθεί να σκεφτούν πέρα ​​από τα συμβατικά όρια. Τους φέρνει πιο κοντά σε μια βαθύτερη κατανόηση των παγκόσμιων προκλήσεων.

Επιπλέον, η ανταλλαγή σκέψεων και οραμάτων μεταξύ διεθνών δασκάλων και συμμετεχόντων δημιουργεί γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη μιας ανοιχτής και κοσμοπολίτικης νοοτροπίας. Μέσω του διαπολιτισμικού διαλόγου, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν διαφορετικές ιδέες. Ξεπερνούν έτσι τυχόν προκαταλήψεις και διευρύνουν την οπτική τους για τον κόσμο. Αυτό όχι μόνο ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη αμοιβαία κατανόηση, αλλά προάγει επίσης την ανεκτικότητα και τη διεθνή συνεργασία.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι η πρόσβαση σε προηγμένες γνώσεις και δεξιότητες που μπορούν να μεταδοθούν στους μαθητές. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία εκπαιδευτικών από διαφορετικά ακαδημαϊκά υπόβαθρα μπορεί να εμπλουτίσει τον πλούτο γνώσεων των μαθητών, προετοιμάζοντάς τους πληρέστερα για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο οι εκπαιδευτικές εκδηλώσεις γίνονται δυναμικές και διεγερτικές πλατφόρμες μάθησης.

Η αλληλεπίδραση με διεθνείς δασκάλους στο πλαίσιο της εκδήλωσής μας μπορεί να ανοίξει πόρτες σε παγκόσμιες ευκαιρίες για τους φοιτητές. Η δημιουργία διεθνών δικτύων και η δημιουργία σχέσεων με επαγγελματίες από διάφορα μέρη του κόσμου μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις μελλοντικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας των μαθητών. Κι αυτό γιατί τους δίνεται μια παγκόσμια προοπτική και διευκολύνοντας την πρόσβαση σε διεθνείς πόρους.

Συμπερασματικά, η σημασία της ύπαρξης διεθνών δασκάλων που μοιράζονται τις σκέψεις και το όραμά μας στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Ιουνίου υπερβαίνει κατά πολύ την απλή ανταλλαγή γνώσεων. Συμβάλλει στη διαμόρφωση ατόμων που είναι ανοιχτά, συνειδητοποιημένα, έτοιμα να αντιμετωπίσουν παγκόσμιες προκλήσεις”.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά