fbpx

Necmettin Erbakan Akyüz: Ανέβηκε στο βάθρο με τη σημαία της Παλαιστίνης και του αφαίρεσαν το χρυσό μετάλλιο (vid)

Necmettin Erbakan Akyüz: Ανέβηκε στο βάθρο με τη σημαία της Παλαιστίνης και του αφαίρεσαν το χρυσό μετάλλιο (vid)

Ο 6 φορές Τούρκος Παγκόσμιος πρωταθλητής Κουνγκ Φου, Necmettin Erbakan Akyüz, κατά την απονομή του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γουσου 2023 που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη από τις 14 έως τις 17 Δεκεμβρίου, ανέβηκε στο βάθρο ανοίγοντας την σημαία της Παλαιστίνης ενώ στη συνέχεια χόρεψε τον παραδοσιακό, παλαιστινιακό χορό της Dabka.

Με την κίνησή του αυτή ο Akyüz θέλησε να δείξει την συμπαράστασή του στο λαό της Παλαιστίνης για όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, με πολλές χιλιάδες νεκρούς και ακόμα περισσότερους τραυματίες.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γουσου θεώρησε ότι η κίνηση αυτή «…δεν ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τα πρότυπα μας εντός της κοινότητας WKFE» με αποτέλεσμα να αφαιρέσει το χρυσό μετάλλιο από τον αθλητή.

Ο αθλητής αμετανόητος για την πράξη του δήλωσε περήφανος:

«Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου και για την αναστάτωση που προκάλεσα. Δεν μετανιώνω και να πω ξεκάθαρα ότι θα το ξανακάνω αν μου δοθεί ξανά η ευκαιρία. Μπορείτε να με τιμωρήσετε, μπορείτε να μου αφαιρέσετε όλα τα πρωταθλήματα, δεν με νοιάζει, έκανα αυτή την κίνηση και τις αναρτήσεις με κίνδυνο να βάλω τέλος στην αθλητική μου καριέρα. Τι έχω να πω στους υπερασπιστές των φρικαλεοτήτων: Τα λόγια μου, που θα φαίνονταν σκληρά σε έναν άνθρωπο, δεν θα σε βλάψουν. Έδειξες ότι δεν έχεις αγνότητα, τιμή, τιμή, τιμή, συνείδηση, έλεος ή αξιοπρέπεια, πόσο μάλλον να είσαι άνθρωπος ή να έχεις αξία, υπερασπιζόμενος τον δολοφόνο τρομοκράτη Ισραήλ. Θα σταματήσω τον αθλητισμό, αν χρειαστεί θα τα παρατήσω αλλά δεν θα εγκαταλείψω «τα πιστεύω» μου, την τιμή μου, τον χαρακτήρα μου. Οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν δεν έχουν αξία στα μάτια μου».

Σε σχόλιο για την ποινή και την αφαίρεση του χρυσού μεταλλίου από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, δήλωσε: «Αυτή η ποινή με κάνει πιο περήφανο από οποιοδήποτε Παγκόσμιο Κύπελλο έχω κατακτήσει».

Δείτε την κίνηση του Τούρκου πρωταθλητή προς ένδειξη συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό:

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γου Σου Κουνγκ Φου