fbpx

Πανέτοιμη η Εθνική Ομάδα για το Ευρωπαϊκό Καράτε

Πανέτοιμη η Εθνική Ομάδα για το Ευρωπαϊκό Καράτε

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία της ελληνικής Εθνικής Ομάδας του Καράτε για το 59ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της EKF, που θα διεξαχθεί 8 έως 12 Μαΐου στο Ζαντάρ της Κροατίας. Εκεί όπου περισσότεροι από 600 αθλητές από όλη την Ευρώπη θα διεκδικήσουν τα μετάλλια (601 αθλητές θα δώσουν το παρόν, από 47 χώρες συν τους ανεξάρτητους αθλητές)

Με την ελληνική ομάδα θα πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στις διεθνείς διοργανώσεις και να έχει ήδη κατακτήσει πολύ περισσότερα μετάλλια από ότι τα τελευταία 20 χρόνια, ο στόχος όλων είναι ένας. Η κορυφή. Οι θυσίες, όπως πάντα, άπειρες για τη δόξα. Δυστυχώς μόνο για αυτή, γιατί όλες αυτές οι επιτυχίες δεν συνοδεύονται από τίποτα άλλο (μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο κάποια στιγμή θα πρέπει να ανοίξει).

Τότε που όλοι μας θα απολαμβάνουμε τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα τα παιδιά αυτά θα κάνουν τις τελευταίες προπονήσεις, θα κυνηγούν να είναι στα κιλά τους (bye bye Οβελία) και τη Δευτέρα του Πάσχα το πρωί θα αναχωρήσουν για την κροατική πόλη.
Το νεανικό του χαρακτήρα της αποστολής αυτής μας τόνισε και ο Ομοσπονδιακός προπονητής Σπύρος Μαργαριτόπουλος σε συνομιλία μαζί του. «Η ομάδα είναι ανανεωμένη και έχει τον πιο νεανικό χαρακτήρα που είχε ποτέ ίσως για ομάδα Ανδρών- Γυναικών. Ευελπιστούμε ότι αυτή η ομάδα σε βάθος χρόνου θα φέρει πολλές και πολύ μεγάλες διακρίσεις»

Τη Δευτέρα το πρωί στο αεροδρόμιο θα βρίσκονται οι (σε αλφαβητική σειρά):

Μάριος Λαμπρινός Μαρκεσίνης kata (Καράτε Αθηνών)

Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης kumite -84 κιλά (Δόξα Γαλατσίου)

Γιώργος Μπαλιώτης kumite -67 κιλά (Οδυσσέας Πετρούπολης)

Αθανάσιος Νικόπουλος kumite +84 κιλά (Καράτε Έδεσσας)

Στέφανος Ξένος kumite -60 κιλά (Οδυσσέας Πετρούπολης)

Τζωρτζίνα Ξένου kata (Οδυσσέας Πετρούπολης)

Ευάγγελος Σερεμετάκης kumite -75 κιλά (ΑΓΣ Περικλής)

Μαρία Στόλη kumite -55 κιλά (ΑΣ Η Αδελφότητα)

Στελίνα Τζίλια kumite -50 κιλά (ΑΣ Λακκώματος)

Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου kumite -61 κιλά (ΑΣ Η Αδελφότητα)

Σταυρούλα Ωραιοπούλου kumite -68 κιλά (ΑΣ Λακκώματος)

Στην αποστολή θα βρίσκονται επίσης για τη συμμετοχή στο ομαδικό kumite (και χωρίς να συμμετάσχουν σε ατομικό αγώνισμα) η Κωνσταντίνα Πέππα (Οδυσσέας Πετρούπολης), ο Σέργιος Καρβούνης (Α.Σ. Δήμος Ζωγράφου) και ο Νίκος Δρίβας (ΑΣ Η Αδελφότητα)

Στο πλευρό των αθλητών κι αθλητριών μας θα βρίσκονται οι Σπύρος Μαργαριτόπουλος, Μαρίζα Σουμπασάκη και Γιώργος Τζάνος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Καράτε