fbpx

Champions’ Night: Ιστορικός τίτλος για τον Μπατιργκάζιεφ (video)

Champions’ Night: Ιστορικός τίτλος για τον Μπατιργκάζιεφ (video)

O Ρώσος Άλμπερτ Μπατιργκάζιεφ πήρε τον πρώτο στην ιστορία τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή Pro στο Champions’ Night της IBA στο Ντουμπάι.

Στην πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ο Μπατιργκάζιεφ νίκησε τον Κουβανού Λάζαρο Άλβαρεζ στην κατηγορία των 60 κιλών. Ο αγώνας στο πλαίσιο του όγδοου Champions’ Night.

Σταθερή εμφάνιση από τον Ρώσο που γνώρισε πίεση στον τέταρτο γύρο ωστόσο είχε την αντίδραση στην συνέχεια. Πιο επιθετικός ο Μπατιργκάζιεφ αλλά πιο παραγωγικός στα χτυπήματα ο Άλβαρεζ. Νικητής ομόφωνα ο πρώτος φτάνοντας τις 2 νίκες σε τέσσερις αναμετρήσεις με τον Άλβαρεζ.

Νωρίτερα στη βραδιά η μεγάλη είδηση. Ο Ιρλανδός θρύλος του UFC, Κόνορ ΜακΓκρέγκορ, παρών στο επόμενο IBA Champions’ Night με αντίπαλο τον Ρώσο Πετρ Γιαν, επίσης από το ΜΜΑ.

Τρεις οι επαγγελματικές αναμετρήσεις στο πρόγραμμα. Η προτελευταία χρονικά είδε τον Εβγκένι Τιστσένκο από τη Ρωσία να παίρνει τον τίτλο στην κατηγορία των 101,6 κιλών. Ένα αριστερό άπερκατ στο δεύτερο γύρο απέναντι στον Λέον Χαρτ έθεσε τις βάσεις. Ο Γερμανός ξανά όρθιος ωστόσο το ΤΚΟ στον έκτο γύρο έφερε τη λήξη.

Πρόωρο τέλος και στην κατηγορία των 90,7 κιλών. Επίσης με ΤΚΟ στον όγδοο γύρο νικητής ο Ρώσος Μούσλιμ Γκαντζιμαγκομέντοφ απέναντι στον Γερμανό Άρτουρ Μαν. Στο πρώτο χρονικά επαγγελματικό ματς, στην κατηγορία των +90,7 κιλών, νικητής ο Μαρκ Πετρόφσκιι. Ο Ρώσος παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε με νίκη με ΤΚΟ στον τέταρτο γύρο με αντίπαλο τον βετεράνο Αυστραλό Λούκας Μπράουν.

Ο Γάλλος Σοφιάν Ουμιχά, κάτοχος του αργυρού Ολυμπιακού μεταλλίου και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα 60 κιλά. Νικητής και στα τρία προηγούμενα ματς που έδωσε ως επαγγελματίας. Νικητής απέναντι στον Χοσέ Κουίλες Μπρότονς, τον κάτοχο του αργυρού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2022.

 Δύο μεγάλες μορφές της Ασίας αντιμέτωπες στα 71 κιλά. Ο Ιάπωνας Σέβον Οκαζάβα και ο Ουζμπέκος Σαλνταμσίντ Τζαφάροφ. Χωρίς έκπληξη ο Οκαζάβα πέρασε σε θέση άμυνας, μία τακτική που του έδωσε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021. Ο Ιάπωνας σταδιακά ανέβασε ρυθμό. Οι δύο αθλητές έφτασαν στον τελευταίο γύρο με τον Τζαφάροφ να κερδίζει την προτίμηση των κριτών.

Νίκη στις λεπτομέρειες στα 80 κιλά για τον Λόρεν Αλφόνσο από το Αζερμπαϊτζάν. Η πιο αμφίρροπη αναμέτρηση της βραδιάς με τον Αλφόνσο να επικρατεί του Αλιακσέι Αλφιοράου από τη Λευκορωσία.

Στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση του προγράμματος επιθετική αρχή από τον Σουλτάν Αν Νουαϊμι. Ο αθλητής από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν είχε ανάλογη συνέχεια με τη νίκη στον Νουρζιγκίτ Νιουσεμπάεφ από το Κιργιστάν με ομόφωνη απόφαση.

Πηγή: ICARUS Sports

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πυγμαχία Επαγγελματική